Поп фолк певицата Кали е родена на 2 октомври 1975 г. Истинското й име е Галина Димитрова Иванова, а псевдонимът й е даден от Слави Трифонов.

Наричат я „бунтарка”, „лошото момиче на фолка”, „изпълнителката на народа” и т.н. Освен да пее ритми, които те качват на масата, Кали учи философия в Софийския университет, играе в театралната постановка „Дон Жуан” и отглежда двамата си синове – Георги и Марк, пише blitz.bg. Малкият е плод на любовта й със сина на бившия транспортен министър Вилхелм Краус – Антон.

- Кали, дразни ли те определението „чалгаджийка”?
- Не. Имало е период от време, в който ме е дразнило, но много отдавна съм пораснала. Откакто съм майка на две деца, приоритетите ми са коренно различни. Така че за мен е по-важно да си гледам собственото творчество, а не това на колегите ми… Това, което мога да обещая, е, че ще се постарая да не бъда вулгарна и цинична, нито във визията си, нито в посланията на музиката си.

*Кали

- Напоследък промени доста визията си - не се ли притесняваш, че ще заприличаш на всички останали твои колежки, сякаш извадени „от калъп”, и ще скъсаш с имиджа на бунтарка?
- И кое ще промени това нещо? Моята идентичност не е идвала от външния ми вид, а е идвала по-скоро от характера ми. Не мисля, че каквато и да е външна интервенция (без изобщо да казвам дали съм си сложила силикон или не съм), може да промени характера на човека. Това, което съм си аз като мисъл и отношение и нещата около мен – всичко си е едно и също. Дали съм руса или черна – това не променя нещата.

*Кали

- Имала ли си някога конфликт с някоя твоя колежка от попфолка?
- Ами досега не съм имала. Мисля, че навремето само леко се спречкахме с Алисия по повод това, че аз бях тръгнала с танцьорки. И малко след това и тя тръгна с танцьорки. Но аз бих казала, че проблемът тогава беше в мене. От гледна точка на това, че топлата вода е измислена отдавна и това, че момичето е видяло, че аз съм с танцьорки и си е казала – защо пък и аз да не съм, не трябваше толкова навътре да го приемам. По онова време обаче съм си мислила, че е плагиатство. Впоследствие обаче осъзнах – защо да е плагиатство? Ако тя го е изплагиатствала от мен, то аз съм го изплагиатствала от някой друг, нали? Това не е нещо оригинално, което не се е случвало досега, че да я съдя и да й се сърдя.

*Алисия

- Явно вече гледаш по-философски на нещата… Взе ли изпитите си по философия за годината?
- Последният ми изпит бе само преди няколко дни. Така че мога да се похваля - за една година взех втори и трети курс по философия в СУ ”Климент Охридски”.

*Кали

Интервю: Живка Ангелова