Писателят Калин Терзийски и актрисата Елен Колева се събраха за общ проект, озаглавен „Мактуб" (Съдба).

Красивата актриса ще чете негови стихове, а той нейни, които ще бъдат поместени в предговора на дебютната й книга, която скоро ще излезе на пазара. Събитието ще се състои на 3-и юли в столичен клуб.

„Проектът ни е създаден по неведоми пътища, така както протичат невидимите връзки в природата. Видимо без причина, но със скрит и важен смисъл. В него няма наличие на претенция, той се ражда естествено, без излишен натиск или подсилен патос.Това, което вълнува и двамата е битието. За Терзийски изчистено и натурално, а за Елен мистично и непредсказуемо. Но и за двамата пътя на душата е най -вълнуващ! Общите ни мисли създават една балансирана картина на живота с външните му и вътрешни белези. С насмешка и лек възторг”, казва Елен Колева.

Познанството й с Калин Терзийски е отскоро. Тя го потърсила, защото е сред любимите й български автори и идеята за общия им проект се родила спонтанно. Писателят е главният виновник актрисата да продължи да пише своята дебютна книга. „Калин беше човекът, който повярва в това, което правя”, казва още Елен Колева.