Звездата от „Стъклен дом” Калин Врачански сподели в интервю за btv.bg, че би искал да изиграе и ролята на „лошото момче”.

Вижте как се е променил животът му след участието в поредицата, какви книги обича да чете, коя е ролята, за която мечтае и още много любопитна информация:

- Какво се случва с героя ти Камен?
- Нали знаеш, както рекламират в някои филми, “see you soon”. Така че скоро ще разберем. Все пак това е може би една от най-интересните теми, които предстоят, така че да го оставим за изненада.

- Ще имаш ли нови представления в театъра?
- Да, съвсем скоро. На 7-ми (октомври), ако не се лъжа, излиза представлението "Коварство и любов". Режисьор е Стайко Мурджев. Дано да успеем да го направим хубаво.

- Кога ще играеш в представление в Монтана?
- Ние в Монтана ходихме преди лятото. Така че въпросът може би трябва да бъде кога отново ще ходим. Но това няма как да кажа.

- Би ли участвал в други сериали?
- Защо не? Ако има нещо интересно...

- Промени ли се животът ти, откакто се снимаш в Стъклен дом?
- Да. Виж колко много въпроси ми задаваш. Преди не беше така.

- Какви книги обичаш да четеш?
- Трябва да си призная, че напоследък не ми остава време да чета. Сега лятото разлистих една книга за чудовищата. Как са произлезли в човешкото битие, защо се е наложило хората да ги измислят. Интересна тематика. Вътре има прекрасни илюстрации на много творци. Интересна книга. Но иначе нямам точно подбрано „само такива книги чета”. Колкото по-различно, толкова по-интересно. Така се просвещаваме повече.


- Киното или театъра?
- В нашия случай за пореден път ще кажа, че мисля, че няма актьор, който да избере само едното или само другото. И двете вървят при нас ръка за ръка. И от едното получаваш, и от другото.

- Интересуваш ли се от спорт и харесваш ли футбола?
- От спорт – да. Но футболът не ми е един от любимите спортове. Като бях малък, когато имаше все още само две телевизии, по едната даваха италианското първенство (Калчо), по другата – Уолт Дисни. И аз понеже имам по-голям брат, се сещате кое гледахме. Уолт Дисни не се гледаше, пък аз исках да гледам анимация. И може би така ми е останал един не много хубав спомен.

- Навакса ли с анимацията?
- О, да! Това ми е едно от любимите неща - да отида на обяд при майка ми, да ми направи нещо, да си пусна анимация и да гледам.

- Коя е любимата ти, ако можеш да избереш?
- "Самурай Джак" много харесвам.

- Има ли роля, за която мечтаеш?
- Със сигурност има. Сега ми се ще да опитам да изиграя Мефистофел. Може някой да се сети за мен и да каже: "Я пробвай"...

- Играеш ли в реалния живот, случвало ли ти се е да се измъкнеш от някоя ситуация с реплики на твой герой?
- Не. Достатъчно ми е в театъра.

- Каква музика слушаш?
- Сега лятото много си слушах реге. Много е приятно. Иначе електронна музика, хип-хоп, r'n'b. Ей такива неща...

- Имаш ли домашен любимец?
- Да. При майка ми имам котка. Казва се Доби. Кръстена е на духчето от "Хари Потър" . Когато майка ми я намери тази котка, точно бях прочел книгата. И точно тогава се появи. Беше много малка, а ушите й бяха клепнали като на духчето и затова така се казва.

- От сцените, които си изпълнявал досега, коя ти е била най-трудната, или може би предстои?
- Предстои, разбира се, че всеки път може да става все по-трудно. Но тогава, когато се налага да си много искрен. За мен тези сцени са най-трудните – да успяваш да го направиш реално. Да стане истинско.

- Би ли скочил, също като Камен, ако се наложи?
- Естествено!

- Ти играеш "доброто момче". Би ли искал да изиграеш и "лошото момче"?
- Разбира се! Колкото по-различно, толкова по-интересно. Развиваш се. Ти не можеш цял живот да си играеш едно, защото накрая ще се изтъркаш ужасно много.

- Какъв е Калин Врачански с три думи?
- Непринуден, закъсняващ и опитващ се да бъде по-весел.

- Често ли сменяш настроенията си?
- Не мисля, че чак толкова често. Не съм някакво голямо изключение от останалите.

- С какво ще запомниш това лято?
- С това, че се опитах да подкарам кайт сърф. Не ми достигна времето съвсем да подкарам, както трябва. Малко вятър липсваше.