След "Стъклен дом" Калин Врачански и Елена Петрова пак се събраха да работят заедно пред камера.

Този път ще играят в психотрилъра "Вила Роса", чиито снимки приключиха преди десетина дни.

Историята във филма е по действителни събития, които са се случили през 80-те години в България. Те дори били предсказани от Ванга и се развиват в планината. Затова Врачански и останалите от екипа бяха цял месец в Боровец. Освен в планинския курорт снимаха и в гората.

"Жестоко ще бъде. Героят ми е жесток. Не мога нищо повече да кажа, защото е продуцентска тайна", обясни актьорът.

Той е в главната роля, а в сюжета се случват свръхестествени събития, има и мистика. Сред актьорите е и американец, който много прилича на самия Врачански. На българските зрители Дейвид Чокачи е познат от сериалите "Спасители на плажа" и "Отвъд вълната". "Говорихме си на английски, но филмът ще е на български", обясни Врачански.

"Вила Роса" се очаква да е готов в края на годината. Негов режисьор е Мартин Макариев, който е работил по клипове на Миро, Устата и други певци. Копродуцент е компанията, която правеше и "Стъклен дом" - "Камера" на Димитър Митовски, Димитър Гочев и Росен Цанков.

До излизането на филма на екран обаче Врачански няма да скучае. Още днес започва репетициите на нова постановка в Сатиричния театър. Режисьор на "Златният телец" ще е Бина Харалампиева, под чието ръководство Калин и Теодора Духовникова направиха "Гарванът". Най-вероятно Врачански ще се снима и в нов български филм, пише ''24 часа''.