Калин Врачански работел като прода­вач на сергия и барман в студентските си години, за да се прехранва.

Красавецът, по когото въздишат хиляди зри­телки на сериала "Стъклен дом", произхожда от скромно семейство и трябва­ло сам да се издържа, за да живее и учи в София, съобщават от в."Уикенд".

Днешната звезда за­вършва гимназия в родния си Роман и пристига в сто­лицата съвсем сам на 18-годишна възраст. Приет е на първо място в НАТФИЗ и е на път да сбъдне меч­тата си да учи за актьор. За целта обаче трябва да намери пари за квартира и прехрана. Майка му поема част от издръжката, но се налага и Калин да допълни бюджета. Актьорът губи баща си още на 13 и заедно с по-големите си брат и сестра Таня и Пе­тър бързо се научава на самостоятелност.

В София Врачански се хваща на работа още на първата обява, която му попада. Предложението е за продавач на цветя на открита сергия. Парите са малко, но работното време го устройва, защото сам определя заетостта си и му остава време да учи. Мястото също е удобно - трябва да разпъва сергията на различни позициив района от ул. "Раковска" до площад "Славейков". Любовта му към театъра обаче все го тласкала към големите сцени. Вечерно време Врачански продава букети около Сатиричния театър, само и само да се отърка около големите имена от афиша.

Изкарва като продавач два месеца, но когато идва зимата, отказва да студува на улицата. Хваща се на работа като барман в заведение до Женския пазар. И там обаче не издържа дълго, защото се налага да стои до късно през нощта и да налива ракия на пияни клиенти със съмнителен бизнес. След като една вечер едва не го наръгват с нож по време на сбиване между посетители, на другия ден не се явява на работа.

За щастие съвсем скоро е ангажиран с роля в Младежкия театър и започва да работи само по специалността си. Играл е в театъра в Кърджали, а от няколко години е кадър на театър "София", където участва в почти всички постановки.

Щастливият му миг настъпва, преди година, когато се снима в реклама на мастика заедно с фолкпевицата Андреа. Тогава Калин не го осъзнава, но рекламата всъщност изиграва сериозна роля за настоящия му статут. Снимките са направени от режисьора Димитър Митовски, който успява да оцени таланта на Врачански и по-късно го взима и в хитовия български сериал "Стъклен дом".