Четири години след финала на „Стъклен дом” Калин Врачански е на път да се завърне в праймтайма на bTV.

Актьорът, който пропя успешно, докато публиката преоткриваше качествата му на хамелеон в „Като две капки вода”, е сред най-ухажваните имена за участие в новата романтична комедия на медията. Тя все още няма работно заглавие, но
е адаптация на хърватския „Каквото и да струва”

Историята се върти около голяма фамилия, разделена на два лагера – градски и провинциален. За разлика от „Столичани в повече”, където междусъседската война на Лютови и Чеканови се изнесе от Извор към София, тук движението на героите ще бъде обратно – от инфарктното темпо на мегаполиса към селото. Част от снимачния сет е разположен в студията на „Ню Бояна” в полите на Витоша, а в една от главните роли със сигурност ще видим Ники Илиев.

Продукцията е вътрешна и идва като отговор на първия суперуспешен сериал на Нова тв „Откраднат живот”, чийто втори сезон се снима в момента. Близки до „Монитор” източници разкриха, че идеята е поредицата да бъде реализирана в повече от 100 епизода.

В случай, че се споразумее с bTV, Врачански ще балансира между работата по сериала и филма „Март Коледа”, чиято клапа щраква тази събота. Лентата е събитие, защото се прави изцяло за детска аудитория и в нея любителя на моторите и сърфа ще играе джудже. Между ангажимента си към комедията и режисурата на третия си филм ще лавира и Ники Илиев. „Нокаут или всичко, което тя написа” е първият проект, в който той ще остане зад кадър, но в каста фигурират имената на Башар Рахал, Александър Кадиев, Диана Любенова и Христо Гърбов.

По традиция централната женска роля е поверена на съпругата на Ники Саня Борисова, а като неин екранен брат ще видим Орлин Павлов. Певецът е сред най-близките приятели на Илиев и вече обра овациите за „Живи легенди” като банкер, върнал се в пубертета след тежък удар по главата. Подходящи локации за филма Ники намира още миналото лято в Ел Ей, когато „Нокаут или всичко, което тя написа”спечели втора награда за пълнометражен сценарий на Los Angelеs Independent Movie Awards.

Тогава Илиев среща и собственик на независима кинокомпания, който предлага да стане копродуцент на филма. Работата по него ще започне в Ню Йорк в края на месеца, а после екипът ще се пренесе към София и Банско.

Историята се върти около бивш боксьор, който слиза от ринга заради мозъчно увреждане и започва да изкарва джобните си като музикант по клубове в Голямата ябълка. Името му е Арън, а акустичната му китара ще нарами Гари Дърдън, когото познаваме от „От местопрестъплението”. Орлин пък ще скочи в кожата на български емигрант, който борави с жестомимичен превод и го ползва в контакта си с публиката.