В ролята на елфа Работливко ще влезе Калин Врачански в новия български филм Smart Коледа.

Това е първият наш игрален детски филм, посветен на зимния празник, а на големия екран ще можем да го видим на 21 ноември догодина. Героят на Врачански е натоварен със задачата да строява останалите помощници на Добрия старец. Негов основен конкурент обаче ще се окаже хлапето Марти, попаднало по случайност в работилницата.

„То ще се опита да въведе смарттехнологиите, за да може всичко да става по-бързо и да се прибере възможно най-скоро при семейството си. Работливко е строго против, тъй като е пострадал в миналото от тях. Те дори са били забранени до този момент.”, обясни пред „Монитор” актьорът.

Момчето ще бъде изиграно от малкия талант Константин Гергинов, а в тежкия костюм на Дядо Коледа ще се вмъкне Кръстю Лафазанов.

„Снимките преминават много забавно, но най-яркият спомен, който ще ни остане от тях, определено е горещината. За един месец, когато всъщност бяха най-топлите дни, се бяхме затворили в студио, където играхме пред син екран”, разказа Врачански.

Първият етап от заснемането на Smart Коледа е вече готов, но екипът изчаква да падне снегът през зимата, за да реализира и сцените на открито. „Таргетът на филма са децата и тийнейджърите. Всичко е като извадено от приказка, което всъщност ме грабна в проекта. Няма да видим побългарен или иронизиран Дядо Коледа. Напротив, действието ще се развива в Лапландия и въпреки конфронтациите между Марти и Работливко, всичко завършва с хепиенд”, категорична е още звездата на Театър „София“.