След многобройните си театрални и киноангажименти пред камерата Асен Блатечки реши да се посвети на режисурата.

Той ще прави български вариант на култовата лента „Бързи и яростни" с участието на Калин Врачански. За момента филмът има само работното заглавие „Люси".

Ролята на гадняра ще бъде поверена на Калин Врачански. С образа на лошото момче той се надява да привлече повече фенове на своя страна и да излезе от сладникавия образ на Камен Касабов от „Стъклен дом". Ще има и още един „лош" герой ­ Башар Рахал, пише lifestyle.bg.

Врачански не за първи път приема Блатечки да му нарежда как да играе. Сефтето на Асен като режисьор беше с участието на Калин, но тогава ставаше дума за театрална пиеса, която се постави на сцената на Пернишкия театър ­ "За мишките и хората" от Джон Стайнбек. В екипа участваше и бившата приятелка на Калин ­Силвия Петкова.

Последва „Побъркани от любов" по Сам Шепърд. В следващия опит на Блатечки като режисьор  „Смях в залата" от Майкъл Фрейн, освен Врачански към групата се присъедини и друга звезда от „Стъклен дом" ­ Яна Маринова. Тя дори разказваше пред приятели, че само чарът на Асен можел да я накара да се разхожда на сцената по бельо.

Със съвместната си работа Калин и Асен сложиха край на слуховете, че докато траели снимките на „Стъклен дом", те непрекъснато се карали и воювали за вниманието на фенките.

По отношение на кривването си към режисурата Блатечки сподели преди време в телевизионно интервю: „Харесва ми много. Смятам, че това е нормалният път на развитие, ако човек иска да направи нещо от себе си. Правя театър, в какъвто ми се играе и какъвто ми се гледа."