В ново амплоа изгря на телевизионния екран писателката, риалити героияна и журналистка Калина Паскалева. 

Изкусителната брюнетка, която описа в книга битието на мутрите, представи първия си телевизионен документален проект в ефира на Би Ти Ви в предаването "Втори план". Разследването й проследява последствията от варията в Чернобил и информационната завеса.

Паскалева го посвещава на своя баща, който също не е успял да спечели битката с рака. Той си е отишъл във времето, когато следствието от поетата радиация показва най-грозното си лице на хората - срещата със смъртта.

"И аз, както и майката-героиня Галина Гьорева в този проект, не мога да обвиня конкретно никой. Но мога да предполагам, пише Калина във фейсбук профила си. Мога да показвам какво се случва, когато спестяваме лошите новини. Истината трябва да се казва такава, каквато е" - допълва тя.

Калина Паскалева е заснела документалния филм с операторите Христиан Диков и Славян Стойчев.

Журналистката обяви в профила си в социалните мрежи, че се завръща в телевизията и ще продължава да обръща внимание на социалните проблеми по света и у нас, а паралелно с това ще развива образователни програми под надслов "Вярвам в теб" в извънкласовите занимания в Специално училище за ученици с увреден слух "Проф. д-р Дечо Денев” в София.