"Думите „модел" и „Мис" станаха нарицателни, обидни и грозни в България.

"Това е много лошо за родния бранш, защото не трябва всички да бъдат слагани под общ знаменател", заяви в ефира на Нова телевизия собственичката на модна агенция, бивша „Мис България" и водеща Жени Калканджиева.

Дали модната агенция на арестувания за склоняване към проституция „Мистър България" Мирослав Йончев е предлагала платени ласки, Калканджиева не коментира, защото по думите й не е запозната.

"За да се навлезе в такъв бизнес, най-лесно е фирма да се регистрира като модна или кастинг агенция, за да бъде легализирана", заяви Калканджиева.

„В България като че ли е ужасно модерно и престижно да се снимаш гола в някое списание", коментира тя.

За това помагат значително и родните медии, които по този начин слагат етикети на някоя красавица, че е модел, допълни Калканджиева.

За да се запази реномето на елегантната професия и да не се появяват подобни „агенции-фантоми", още преди години Калканджиева предложи да се направи Асоциация на модните агенции в България.

Оказа се обаче, че повечето агенции нямат интерес, пише dir.bg.

"Всеки може да си направи модна агенция", заяви бившата Мис. Държавата трябва да вземе отношение, за да не страда целият моден бизнес в страната, смята Калканджиева.

Момичетата, които биха искали да се занимават с мода, тя посъветва първо да погледнат истинските модни списания, за да видят кои са автентичните агенции.