„Да, от време на време ми идва да хвърля едно яйце. Нормално е. Криза е и нямам и пари. Тачо е осъден на 5000 лв. гаранция и 2000 лв. адвокат. Ние сме просто истински хора и когато полудеем, полудяваме”. Това коментира пред NOVA носителката на титлата „Мис България 1995” и шефка на модна агенция Жени Калканджиева.


На 6 май тя бе арестувана за дребно хулиганство, след като вдигна скандал пред съседи от блока, в който живее и замери с яйце колата им. Ден по-късно Калканджиева бе освободена. Делото ѝ е отложено за 25 юни, за да бъдат разпитани още свидетели. В ареста тя отиде заедно със сина си Георги, а агенцията за закрила на детето обяви, че ще направи проверка дали при задържането на Калканджиева са нарушени правата на наследника й.

Инспекторите са се самосезирали, обясниха от социалното министерство. В този случай детето е отведено с майка си, по нейно искане. Агенцията ще се проверява дали това е било най-доброто решение за него. Проверката може да продължи и от служители на агенцията за социално подпомагане. Две седмици по-рано съпругът ѝ, Стефан Манов-Тачо, бе задържан и после пуснат под гаранция, след като нанесе побой над друг съсед от същия жилищен блок.

„Смятам, че едни хора искат да ме използват за пари. Изгоних мъжа ми. От две седмици го няма”, казва Калканджиева. „И се използват моите неща, за да ми вземат пари тези хора. Опитват се да го съдят за опит за убийство. А той въобще не се опитвал да убие абсолютно никой”.Тя заявява, че скандалът е започнал след размяна на псувни между съседа и нейния мъж, който слязъл на улицата по чорапи. После Тачо ударил опонента си по носа. Пострадалият обаче твърди, че са му нанесени множество удари по лицето и тялото.

„Ние не сме зли хора. Тачо се изнесе, какво искат повече. Това нормално ли е. Пред вашата входна врата, където живее детето ви, някой да накълца… имайте в предвид, че това не е накълцано за три секунди”, коментира Калканджиева повода за скандала, заради който бе арестувана – малки хартийки, пръснати пред прага на врата на жилището ѝ.

Тя заподозряла съседите, че искат да ѝ направят магия. По-късно Калканджиева пусна и дълъг пост в социалните мрежи, в който призова медиите да я оставят на мира. "След като Съдът оповести своето решение, ще отговоря на всички журналистически въпроси. До тогава се надявам да не бъда притеснявана с обаждания.

Дълбоко съм убедена, че битовата част от живота ми не би трябвало да предизвиква такова любопитство и внимание. След като това вече е факт, мога само да подчертая, че нелицеприятната ситуация не е изолиран случай. Това е поредната провокация на съседите ми, която се превръща в част от системен тормоз не просто за мен, а и за семейството ми. Всички действия и думи от моя страна бяха подчинени на една едничка цел - да защитя дома и детето си", написа миската. 

Съседка разказва, че често, късно през нощта от апартамента на Калканджиева се чуват скандали и силна музика. „Чува се в целия квартал”. „Постоянно влизат хора в сградата, които не са ни познати. Скандалите са всеки ден. Горе хвърлят разни неща. Будят ни през нощта. Тя крещи по стълбите: „помощ, помощ!”
„Подписката я събрахме след жестокия и безскрупулен побой”, заявява друга съседка, чиито мъж е пребит от Тачо. Тя посочва, че 80% от живущите искат Калканджиева и семейството ѝ да се изнесат.