Камелия е на мнение, че гледанията на клиповете в сайтовете за видео споделяне не може да се приемат безрезервно.

Певицата заяви в "Открит микрофон", че развяването на цифри и статистики кой колко бил гледан, не трябва непременно да означава, че е хитов, пише signal.bg.

"Много ми е странно. Аз се чудя как само няколко месеца преди "Пайнер" да си направят канал имаше едни гледания. Кости имаше най-много гледания в неговия канал, все пак е в Румъния, продава ѝ бийтове и знам, че на Андреа песните имаха най-много гледания. Сега изведнъж стана бум на YouTube. Хвърчат статистики наляво, надясно, бият се някакви цифри на масата и се казва, че това е хит по статистика" - казва тя.

Фолк звездата е категорична, че най-точният критерий за успеха на един музикален продукт е изпълнението пред публика и реакцията на хората, дошли специално да чуят и видят даден изпълнител.



"Влизаш в заведението и на същия този "хит", който е в този канал, реагират 10 човека и по моите виждания са най-близките на изпълнителя, което ми е доста странно. Или съм прекалено руса, или не разбирам от бизнес! Човекът до мен /б.а. приятелят ѝ Цветин/ един ден получи оферта - да получим 1 милион гледания срещу 300 долара. Казах си: "Кого ще излъжа?!".

Някъде ще се наковат едни цифри, а в същото време аз ще имам реални примерно 200-300 хиляди, обаче като си дам 300 долара ще имам 1 300 000 гледания. Кого лъжа?! Пред кого да се направя на велика?! Ако имам милион и триста хиляди гледания и тази песен не се слуша, съм излъгала себе си т.е. аз нямам реална преценка каква музика правя" - обясни певицата.



Изпълнителката на "Престъпно е" подчерта, че в последно време музиката е загубила своята идентичност и душевността, която трябва да носи.

"Според мен го правят, за да са спокойни, да се харесат, да си подредят бизнеса по някакъв техен начин. Може би това в главата им е правилно. За това музиката се превърна в статистика, в цифри, в бездушевност. За това, като пуснеш един синбек, не знаеш коя певица ще се качи да си изпее песента, защото звучи еднакво. Това ми направи впечатление и на концерта. Започва песен и не знам кой ще пее, а това са мои колеги, а аз следя жанра" - обоснова се тя.

Вижте интервюто на Камелия: