Фолк дивата Камелия е сред най-провокативните изпълнителки в жанра относно визия и изказвания, но същевременно е и сред тези, които показват високо интелектуално ниво.

Като водеща на предаването „Споделено с Камелия“ тя отделя време да чете книги. Сред любимите й автори е Шекспир, като неговата мисъл, която често цитира, е:

"Винаги се чувствам щастлив. Знаеш ли защо? Защото не чакам нищо от никого. Да чакаш винаги боли. Животът е кратък. Затова обичай живота, бъди щастлив и винаги се усмихвай. Живей за себе си и запомни - преди да говориш - слушай, преди да пишеш - мисли, преди да нараниш - чувствай, преди да мразиш - обичай, преди да се предадеш - опитай!!! Преди да Умреш – ЖИВЕЙ!!!"

Камелия се стреми да спазва тази сентенция и редовно се включва в благотворителни кампании, пишат от bliasak.bg. Последно тя взе участие в концерта в помощ на болната от детска церебрална парализа Снежанка. Инициатор на събитието беше рапърът Устата, който събра на една сцена някои от най-популярните поп и фолк изпълнители, за да събере средства за лечението на момиченцето.