"Галена най-много заслужава да стане певица на годината на предстоящите награди на телевизия "Планета".

Представи се доста добре и успя да се предпази от това да препълни пазара със свои продукти. Ако раздаването на отличия е обективно, тя трябва да бъде голямата победителка. Миналата година по това време обявих подкрепата си за Анелия, но напоследък тя доста свали нивото. Направи песни, които се размиха с всичко останало на пазара."

Това заяви пред "България Днес" фолкпевицата Камелия. Именно тя беше най-яростният критик на последните фолкнагради, тъй като негодуваше, че нямаше отделни категории за певец и певица на годината. Вероятно шефът на "Пайнер" инж. Митко Димитров се е вслушал в думите й, защото категориите отново са разделени.



"Това беше моя позиция, но не мисля, че съм повлияла по някакъв начин. Радвам се, че върнаха категориите. Преди година мисля, че имаше игра заради някого, но не знам за кого. Винаги когато има вътрешнофирмени награди, те могат да бъдат така разпределени, че да има за всички", каза още Камелия.

Тя не е номинирана в нито една категория, но признава, че не се чувства огорчена и не е обидена.

"От 4 години нямам нова песен и клип и мисля, че е нормално да не съм номинирана. Има една категория за присъствие на клубната сцена и там вероятно не съм включена, защото, ако бях номинирана, трябваше да спечеля. Аз ходя на участия с цял оркестър и почитателите ми знаят какво шоу правя, но явно е било решено да съм изолирана", коментира изпълнителката на "Луда по тебе".



И допълни:

"Нека да стане ясно, че нямам проблеми с инж. Митко Димитров. Напротив, с него работим много професионално за разлика от много други хора. За мен една награда не е суперважна, просто я приемам като бонус."

Камелия призна, че още не е решила дали да участва на концерта, който ще се проведе на 25 февруари в зала 1 на НДК.

Не си е поставила за цел и да предизвиква нови скандали, тъй като това се случвало спонтанно и такава е нейната природа. Тя обаче има нова песен, към която е заснела клип, и през тази година подготвя пускането на новия си албум.