Камелия неведнъж е коментирала жанра, в който се изявява и открито е критикувала нещата, които не харесва в него.

Певицата е убедена, че в крайна сметка публиката определя с какво да се забавлява.

В ефира на TV7 тя заяви: "В попфолка има неща, които наистина са неприятни за слушане. Няма война между жанровете, защото потребителят е този, който решава какво да слуша. Друг е въпросът, че има прекрачване на границите по отношение на текстовете и при другите, и при нас. Аз никога не съм пяла такива песни, но това е въпроси на личен избор".

Изпълнителката подчерта, че има десетки стойностни песни, които са силни и въздействащи за публиката. "Гордея се с песни като "Залеза и зората", "Къде си ти", "Дъжд от самота", "Грях ли е това"... Има послание. Музиката определено се променя и на мен не ми харесват някои промени, но в крайна сметка това е демокрацията" - каза Камелия, цитират от signal.bg.

Според нея някои изпълнители грешат в мисленето си, че публиката иска елементарни текстове: "Хората не искат да им се пеят просташки текстове. Била съм на няколко турнета и когато на хората им бъде поднесена песен с просташки текст, те не реагират. Повечето изпълнители смятат, че ако поднесат пошъл текст, по-лесно ще станат популярни, по-лесно ще им се запомни песента, а това е лъжовно. Хората хич не са прости!" - категорична е Камелия.