Камелия признава, че новото телевизионно риалити "Марс и Венера", на което е водеща, я е заинтригувало с темата за любовта, защото всичко се върти около това, а светът е любов.

"Хората винаги търсят любов, но се страхуват. Когато са огорчени от една любов, ги е страх да се отворят за нова, за да не се наранят отново. А по принцип няма нищо страшно. Болката е като радостта, сълзите са като смеха, само че изразяват различна емоция. Никой не е казал, че в света няма сълзи и тъга, а има само радост. Това е животът. Животът е любовта" - споделя певицата в "Автограф" по "Планета".

Камелия казва, че телевизионните й изяви не са бягство от попфолка и едното поприще не пречи на другото. На въпроса защо издава нови песни толкова рядко, тя отговаря така:

„Защото не съм искала. Когато едно име вече е наложено, когато е познато, когато са ме виждали във всякакъв вид, поведение, провокация, самият продукт "Камелия" има нужда да си почине. Когато си нов изпълнител е нормално да бълваш много продукция, за да ти стане популярно името. Когато си актуален също. Но когато си известен и си звезда, тогава човек трябва да работи по-умерено. На себе си съм доказала, че е така. Не ми пречи две години и половина да нямам клип и да работя. Дори участията ми се увеличиха. Всичко е до политика как управляваш продукта".

Певицата подчертава, че не е спряла да твори и да търси нови автори, с които да работи. Дори през пролетта мисли да издаде албум, съдържащ изцяло нови песни, пише signal.bg.