Камелия споделя в свое интервю, че се чувства добре и щастлива като независим изпълнител.

Новият й проект "Неповторим", който излезе преди месец, вече се радва на силна подкрепа от страна на меломаните и се нареди сред актуалните хитове.

"Прохождащи имена имат нужда от "Пайнер", но наложени, които познават бизнеса, сами си плащат песни и си правят клипове, срещат се с композитори, избират си продукция, правят си шоу по време на награди и концерти, спонсорират си всичките тези декори от джоба, аз не виждам смисъл от това да се води продуцент.

Може да има някакво партньорство, може да е издател, да менажира участия... Но продуцент?!" - казва тя в "Открит микрофон" на Signal.bg. и признава, че търси отговор на въпроса защо утвърдени изпълнители продължават да стоят в музикална компания, която фактически не извършва продуцентска дейност спрямо тях.



"Най-важното нещо е страхът. Те не вярват в себе си. Повечето колеги смятат, че няма да могат да се оправят сами, защото досега не са виждали алтернатива. Който е излязъл, някъде се е провалил. Но те щяха да се провалят и оставайки в тази компания, защото нямат характер. То е до характер, до отговорност за това, което правиш, до отдаденост на това, което правиш, а не защото си във фирмата или извън фирмата.



Или го можеш това нещо, независимо къде си, или не го можеш. Ти може да си във фирмата и нищо да не стане, а може да излезеш и да направиш още по-големи неща, ако разбираш от това, което правиш" - обяснява фолк звездата и допълва още:



"Те са инертни, стоят в нищото, чакащи нещо. Ако ги питаш какво чакат, те не знаят, обаче аз знам - чакат нещо някой да направи за тях. Те си мислят, че след като вече са подписали договор, някой ще ги направи звезди. Звезда никой не може да те направи, ако ти не си роден звезда. Можеш да бъдеш актуален в даден период от време. Може да имаш пари и да разполагаш със скъпа продукция, песни, клипове, да бъдеш забелязан. И в един момент, когато вече го нямаш това, ще се види истината. Хората така се обръщат за едни ден, когато свалят очилата и видят, че така, както си светил днес силно за тях, утре си угаснал, че те те забравят.



Единствено оставаш, ако си роден за това. Може да чакаш година, две, три, с една песен да избиеш и след това талантът ти да изгрее и да направиш хубави неща. Като си талантлив, си го носиш, то ти се случва. Но колко са талантливите - родени да въздействат върху масите, от тези дремещи изпълнители, чакащи нещо да се случи? Няма такива! Не могат да запалят публиката, няма!



Малко са хората, които като излязат и народът пощръклява. Другите са продукти, нагласени... На всеки му се иска известност, но тя не е за всеки. Това е жажда за позиция, за властване, за внимание... Но това е друго. Талантът, роденото за звезда е едно, а искането да съм известен е съвсем друга тема" - обяснява тя.