Една от най-често коментираните теми в попфолка към края на всяка календарна година е тази за отличниците в жанра.

На особено внимание пък се радва категорията "Певица на годината", където конкуренцията винаги е най-силна и дори ожесточена, благодарение на словесните престрелки на феновете, а и претенциите на някои изпълнителки.

Певицата, която се слави не само с изключително успешната си кариера и десетките си хитове, но и със своята откровеност, сподели:

"Аз, ако трябва да избирам, тази година бих дала на Анелия. Мисля, че тя е завършена - имаше и самостоятелен концерт,  имаше и доста добри песни, които се заслушаха. Не говоря като текстове, а като ритъм. Все пак, както се казва, произведе песни тази година. Слушаха се, въртяха се по клубовете. Друг е въпросът дали тя е готова за това", коментира Камелия пред signal.bg.

"Тя изпусна своя момент, т.е. не я наградиха тогава, когато беше най-силна. Не знам поради какви причини. Факт е, че тя имаше един огромен пик с нейната поява и две-три години, които владееше. Аз съм пяла след нея на турне. Много тежко се пееше след нея, защото тя беше много силна фигура тогава", доверява още Камелия.