От няколко години насам все повече изпълнители коментират, че се ограничават в записите на баладични песни, защото това е репертоар, който не се изпълнява по участия и остава само за излъчвания по медиите.

Нещо повече, много от фолк звездите разкриват, че в клубовете балади изобщо не се допускат, а шефовете на заведенията изискват да се пеят само динамични парчета.

В тази връзка Камелия коментира пред "Планета":

"Много интересно нещо чух, че в нощните клубове не се давало да се пеят балади. Мен много ме учуди това, защото не го чувам за първи път. Спокойно мога да кажа, че на мои участия пея доста баладични песни. Избухват на "Ти си...", "Къде си ти", "Залеза и зората" - винаги завършвам с нея. Смело мога да кажа, че няма тотална забрана. Ако изпълнителят има достатъчно сила да изнесе песента, да зарази хората, което е най-важно, да ги докосне и те да реагират - няма забрана за песни. Има балади, които могат да те приспят и да изгонят гостите, но не говоря за тях, а за вечните песни, които винаги стигат до сърцата на хората" - обяснява тя, цитира signal.bg

Припомняме, че Камелия получи наградата "Вечна балада" за "Залезът и зората" на любовните музикални награди на радио Романтика.

Снимки: The Cotton Club