Alek Sandar работи по няколко нови проекта за попфолк изпълнители, разкри той при гостуването си в "Открит микрофон".

Младият певец, композитор и музикален продуцент сподели, че макар да не живее в България, следи новите тенденции в музиката у нас, пише signal.bg.

Alek Sandar съобщи, че е направил песен за Камелия. Наскоро той имал възможността да бъде на нейно участие и на живо се уверил в изключителния професионализъм на фолк звездата.

"Работя и за други изпълнители, но мога да кажа за първи път в ефир, че в момента работим с Камелия. Една певица, която знае какво иска, много е в час с всичко - като световно виждане на нещата, като философия. За нея песента е готова и ще влезем в студио, за да я запише съвсем скоро. Музиката е моя, текстът е на една много хубава текстописка - Траяна Каписъзова, за която тепърва ще се чува, защото тя работи по много проекти и прави много хубави неща. С нея се сработихме и си допаднахме като творци" - разказа музикантът.

Alek Sandar обясни, че още при създаването на музиката е имал предвид, че композицията ще пасне на Камелия, затова ѝ изпратил e-mail с предложение да се видят, когато идва в България.

"Като дойдох тук, се видяхме. Аз ѝ пуснах песента, тя много я хареса и каза: "Хайде, ще я правим". Аз съм в контакт с много попфолк изпълнители и изпълнителки. Защо не, нали сме всички хора на изкуството" - подчерта той.