Камелия и мъжът й Цветин са направили доста екстравагантна покупка за родните ВИП стандарти. Певицата, която е ментор и в новия сезон на музикалното състезание „Гласът на България”, и мъжът й са се оборудвали с криокамера, която е най-новият хит в света в борбата с възрастта, както и с богата палитра от неразположения – от дерматологични проблеми, ревматизъм и подагра до заболявания на нервната система, хронични травми, симптоми на менопауза и какво ли още не.

Криотерапията е доста популярна и у нас, като се предлага в много козметични и медицински центрове. Камелия и Цветин явно са решили, че искат да преплетат процедурата с всички останали здравословни практики, които са превърнали в свой начин на живот, заради което са си купили криокамера за вкъщи. В зависимост от модела и спецификите на машината, цената й варира между 10 и 80 000 долара, коментират запознати. 

Криокамерата представлява вертикална кабина, в която кожата на човек няма директен допир до стените на уреда. Повечето машини, които са предназначени за домашни условия, са изработени, така че главата на човек остава отвън и само тялото му е вътре. Включва се студената сонда – течен азот, изстуден до около минус 150 градуса пo Цeлзий. Процедурата трае няколко минути. Резултатът е голям брой здравословни ефекти, без опасност от измръзване. Въпреки това се препоръчва консултацията със специалист, преди закупуването на криокамера и периодичната й употреба в домашни условия.

В естетиката криотерапията влияе на дерматологични неразпложения, включително псориазис, отстраняването на целулит, стягането и изглаждането на кожата, акне, проблемна кожа, повлиява при наднормено тегло, подобрява общата обмяна на веществата и физиологичните функции на организма. Криотерапията влияе положително дори симптоми на менопауза. Освен това се смята, че оптимизира имунитета. Кожата се охлажда, но няма опасност, тъй като влиянието е само на повърхностния й слой, а вътрешната телесна температура не се променя, пише "Уикенд".