Камелия стартира своето ново американско турне след 10 години. За първи път звездата ще гостува и в Канада.

Пред сънародниците ни в Америка тя ще изпълни вечните си хитове "Луда по тебе", "Ти си", "Залезът и зората", "Огън момиче", "Къде си ти", "Стрелките спират" и много други. Камелия ще изненада българите в Америка с поне две нови песни дни след премиерата им.
Турнето на Камелия в Америка стартира на 20 и 21 октомври в Чикаго и завършва на 2 декември в Ню Йорк.

За предстоящата концертна обиколка Камелия споделя пред bg-voice.com: "Ами, възбудена съм. Емоционално. Защото за мен едно турне в Америка е свързано с много емоции и най-вече с това да летя. Неведнъж съм споделяла, че имам проблем с летенето. И винаги когато се налага да летя, за мене е едно голямо преживяване, но иначе чисто емоционално съм доста в еуфория, защото минаха 10 години от предното мое гостуване в Америка и срещата ми с българите там. Тогава хората са били на 10 г., сега са вече на 20. Така че да, в еуфория съм".

Запазила е много хубави спомени от последното си турне в Америка и разказва:

"Имам много хубави спомени, защото турнето беше много дълго. Това беше първото, което беше организирано така, че изпълнителят да спи в хотели, да има график - в колко часа от кое летище къде каца, кога каца, кога излита, в кой хотел е настанен. Аз имах една папка и там беше описано всичко. Наистина се почувствах на едва ли не световно турне. Другото, за което имам спомен, е, че, първо, не помня дългия полет от Франкфурт до Сан Франциско, защото това беше възможно най-дългият полет до Америка - да преминеш през цяла Америка, докато кацнеш. Бях на хапчета. Освестих по някое време, после пак, но накрая кацнах в Сан Франциско. Това ми беше първата емоция. Помня много българи, различни щати, с различно усещане, с различна носталгия, с различни спомени от България, искащи различни песни да им изпълнявам".

Звездата е известна и със своите екстравагантни сценични тоалети и загатва, че и този път ще остави ярки спомени от присъствието си на сцената.

"Припомних си, че тогава тръгнах с един огромен куфар, който беше пълен с 5 чифта ботуши, с не знам още колко тоалета и в крайна сметка стигнах до извода, че аз пея на различни места и е хубаво, когато си изградя, както съм го правила на турнета, в които съм участвала, един стил, дори с преобличания, да го представя навсякъде. Тогава беше такава бъркотия, че на летищата винаги куфарът ми тежеше повече, все прехвърлях от дрехите или ботушите в куфара на колега. Но се справях. После оставях един на отглеждане просто, защото ми идваше повече да се занимавам с този багаж. Но този път си казах - ще избера може би три тоалета, но те ще бъдат запомнящи се!" - обяснява тя.

Българите в чужбина са зажаднели за родна музика и песни и Камелия е готова с разнообразен репертоар: "Разбрах, че българите, особено тези, които много отдавна са напуснали България, изпитват една носталгия по старите песни, по стария попфолк. Така че сега, когато отида, естествено че ще имам песни за всеки. Ще има и македонски, ще има и народни, ще има и хора, ще има от моите най-големи хитове, ще има и сръбски песни, защото аз обичам сръбската музика. Бих пяла всичко, което знам и мога да изпея, така че да се почувстват добре".