Камелия направи изявление във фейсбук профила си по повод интервюто на инж. Митко Димитров пред "Шоу", .

Публикуваме пълния текст на написаното от певицата, без редакторска намеса:

Относно твърдението на продуцентът г-н Димитров, че си правя PR, споделяйки причините за напускането ми на фирма Пайнер, ще кажа, че това е негова практика, да унижава всеки изпълнител, напуснал неговата компания. Винаги съм държала да говоря с факти, затова и този път ще го направя, базирайки се на последното интервю, дадено от продуцентът г-н Димитров пред в-к "Шоу".

Митко Пайнера:"Преди време г-ца изпълнителката ни предостави правата на въпросната песен продуцирана от нея. Тогава горещо настояваше за повече излъчвания от всички, което беше абсурдно и недопустимо."

К: ЛЪЖА!!! Песента "Престъпно е", продуцирана от Камс-Продакшън беше предоставена за ПОЛЗВАНЕ на фирма Пайнер до подписване на договор между двете страни. До такъв не се стигна и проекта беше изтеглен от моя страна. Относно твърденията за повече излъчвания, няма как да настоявам за такова нещо, тъй като към онзи момент бяхме в преговори за евентуален съвместен бъдещ договор.

Митко Пайнера: "За изпълнението си в песента "Само за минута" и участието си в клипа тя разписа договора за предоставяне на правата в последния момент, и за нас бе логично да си ПОМИСЛИМ, че ще си ги отнеме по същия начин. Затова избрахме предварително да спрем клипа."

К: ЛЪЖА!!! Песента "Само за минута" е продукт, в който участвах по покана на изпълнителя Галин. Беше ми изпратен документ, като външен изпълнител, който подписах и връчих в TV Planeta на 05.09.2014г, когато клипа за първи път се излъчи. Датата беше избрана по изрично настояване на Галин. Направих всичко възможно, за да се излъчи парчето на тази дата, подписвайки документ, в който се отказвам от всички права в парчето "Само за минута". И е лъжа твърдението, че мога да си взема правата обратно. Аз нямам проблем, проблема е между продуцента и изпълнителя Галин, на когото е нужно да обясни, защо е свалил еднолично песента.



Митко Пайнера: "Нямам никакво доверие на Камелия. Тя не зачита нито дадена дума, нито писмени договори. Когато влезе в "Голямата уста", декларирала, че няма договор с Пайнер."

К: ЛЪЖА!!! По това време с фирма Пайнер имахме продуцентски договор, само и единствено за музикални произведения. Въпреки това за участието ми в "Голямата уста", договорът бе подписан между фирма Пайнер и продуцентите на "Голямата уста". След приключване на предаването, никой не ме е търсил да ме съди.

Митко Пайнера: "Поисках от нея удължаване на изпълнителското право на песните, продуцирани от нас след изтичане на десетте години."

К: Реших да задържа единственото нещо, което можех да задържа, а то е изпълнителското ми право и то след като не се подписа нов договор.

В заключение на така даденото интервю на продуцентът Димитров, мога само да кажа....
Благодарение на дългогодишната ми работа във фирма Пайнер, и благодарение на него самия, отдавна съм видяла и зная каква е действителността.
Именно и поради тази причина си тръгнах. Преговорите, които водихме за бъдеща съвместна работа, не се реализираха поради отмятане на Димитров на вече уговорени неща. Моето желание бе да се самопродуцирам, а те да бъдат мои издатели. След дадено съгласие от негова страна, в присъствието на негов адвокат, дни по-късно ми се обади и каза, че няма да стане. Предложи ми съпродуцентски договор. Съпродуценството се състоеше в това да си плащам цялата продукция, да се откажа от правата върху нея и да чакам друг да взема решение какво, кога, къде, как и по какъв начин да се излъчва по телевизията, в радио ефира и в интернет пространството. Също така държеше всички участия да минават през него, т.е. пълен контрол...
Не подписах такъв договор и реших за себе си, да продължа напред сама. Ако човек уважава себе си, труда си, творчеството си, ако държи да знае за това, което твори и за което заплаща сам, къде, защо и как се ползва, и ако не го е страх да се изразява и да защитава правата си, е "ОБЪРКАН", "РАЗДРАЗНЕН", "КАПРИЗЕН" и "САМОВЛЮБЕН"... е, то нека съм такава. Не съм си позволявала и няма да говоря за Димитров лично. Пожелавам му физическо и духовно здраве... и весели празници!!!