Камелия Воче няма нужда от представяне. Тя е една от участничките в хитовото риалити на Нова телевизия „Звездни стажанти".

Певицата от години е известна като една от най-елегантните и стилни дами в българския елит. В същото време е перфектна в кухнята и е автор на кулинарни книги, които са не само полезни, но и много красиви, и превръщат готвенето в удоволствие.

Родена е на 9 юни 1965 г. в София. Завършила е „Естрадно пеене" в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров. На „Златният Орфей" през 1988 г. печели трета награда. От 1991 до 2007 г. живее в Италия, където е успяла джаз певица, след което се връща в България и продължава кариерата си не само в музиката, но и на телевизионния екран.

Има участия и награди от фестивалите в Сочи, Дрезден, Сан Ремо и др. Камелия има дъщеря и син. Наскоро стана баба на първата си внучка. Тя признава, че с малката София се чувства истински щастлива и не може да се насити на времето, което прекарват заедно.

- Камелия, как се чувствате като част от „звездните стажанти"? Смятате ли, че това е вашето място?

- Прекрасно шоу! Много e забавно и съм изключително доволна, че участвам в него. След първия работен ден се формира една чудесна група, в която бих казала, че цари много забавление и в същото време доста отговорност към задачите. Роди се приятелство с много от участниците - почти всички. Сплотява ни най-вече това, че всеки от нас има лична благотворителна кауза.

- Още в началото на шоуто влязохте в конфликт с Марта Вачкова. Все още ли имате проблеми с нея, или с времето те се уталожиха?

- Изобщо не съм влизала в конфликт с Марта Вачкова, просто тя се обиди, че бе номинирана за уволнение от мен. А това беше неизбежно, тъй като аз имах и най-трудната задача като първа такава - да съм задължена да номинирам двама човека след два дни съвместна работа. Бях силно критикувана, че не съм тропнала по масата. Останах на мнението си и съм убедена, че това беше верният път - да дам възможност да се изявят всички и да се опознаем като първи часове на съвместна работа.

- С кои от другите стажанти сте в най-добри отношения?

- С всички съм в чудесни отношения - и с мъжете, и с жените. С Рут и Алекс се запознах вътре в шоуто и отношенията са прекрасни. Много приятни хора са.

- Кой според вас ще спечели формата?

- Има много добри „стажанти" и не мога да кажа със сигурност кой ще победи. Винаги има изненади.

- Вие самата имате ли амбициите да спечелите?

- Влязох с огромен ентусиазъм в това предаване, защото всеки от нас има страхотната възможност да помогне и да има своя лична кауза. Но не ентусиазъм на всяка цена да съм победител, а да мога да дам максимално от себе си. При всички положения, който и да печели от нас, помага на онези, които имат крещяща нужда. Още в началото на шоуто влязох с ясната нагласа, че ще има „уволнени" и печеливши. Нямам болни амбиции. Много неща научавам вътре и със сигурност ще науча доста.

- Какви са отношенията ви със Стефан Шарлопов? Какъв е той като човек?

- Достоен човек. Адмирации за прекрасното му семейство! Пет деца - това е истински мотив за респект! Освен това, доколкото зная, със сигурност е един от най-успешните хора на бизнеса в България, при това построил империята си не със схеми и кражби, а с честен труд и последователност.



- Според вас има ли място за доброта и топлота в човешките отношения, когато се говори за бизнес?

- Каквото и да правим, в живота на първо място трябва да сме хора с човешки качества! Тези, които го забравят, не стигат особено надалеч.

- В последната излъчена задача в „Звездни стажанти" трябваше да продавате хранителна добавка за отслабване и стана въпрос как имате фигура, на която повечето жени могат само да завиждат, а в същото време сте прекрасна кулинарка. Излизайки от сценария на рекламата, как се съчетават тези две неща? Като готвите такива вкусотии, успявате ли да се въздържите да хапвате от тях?

- Изобщо не се въздържам! Хапвам си от всичко и по много. Поддържам форма, като тичам. Спортувам, когато имам време. Имам 2-3 килограма, които ми бодат очите непрекъснато, но с повече спорт веднага влизам във форма.

- Какво място заема добрият външен вид във вашата ценностна система?

- Не мисля, че за да имаш възвишени ценности и идеали, трябва да си с коса, току-що направена на фризьор, и да си с фирмен тоалет. Може да не си отделил много време за грим, прически и какво да облечеш, но да си чист както физически, така и душевно.

- Наскоро станахте баба. Как е внучката ви?


- Прекрасна е! Вече стана на 6 месеца, в момента е на първото си пътуване със самолет и се намира в Италия - Лаго ди Комо. Най-хубавото време е с нея. Уникална е, много усмихната, гали баба си, радва ми се. Усмихва се, понякога ми се сърди. Вече каза и първата си думичка - мама. Пеем заедно... нямам търпение да тръгне на уроци по пиано!

- Как се усещате като баба?

- Да си баба е уникално усещане. Пожелавам го на всички! Няма сравнение тази емоция. Бих искала само да имам повече време за внучката си, да я гледам, да си играя с нея.

- Като майстор кулинар имате ли спорове с майка й по въпросите с храненето на детето?

- Не, нямаме спорове, но мога да призная, че дъщеря ми Деси сериозно ме изненада като майка. Мислех, че ще е по-притеснена и имаща нужда от повече разяснения, смятах, че няма да е толкова уверена. Наистина е прекрасна майка! Със съпруга й са разпределили домакинството и си помагат страхотно. Много се гордея с тях.

- Откога е интересът ви към кулинарията?

- Научих се да готвя, след като се омъжих. Бабата на дъщеря ми - моята свекърва, ме научи. Беше перфектна майка, жена и домакиня. Имах страхотни отношения с нея от първия ден, в който се видяхме.

- Какво мислите за кулинарните предавания, които напоследък заляха ефира? Според вас на какво се дължи този подчертан интерес към готвенето от страна на телевизиите?


- Не само в България, но в цял свят кулинарните предавания са най-гледани и много успешни. Аз мисля, че нещо сериозно е „счупило" семейната топлота и семейния уют, за да има такъв интерес към тях. Преди време спечелих „Черешката на тортата". Нямам нищо против да се включа и в друго кулинарно предаване. Кулинарията ме забавлява много, отпочивам си с нея.

- Как ще прекарате предстоящите великденски празници?

- По всички традиции и правила - яйца, козунаци, както и малко от специалния великденски солен козунак от 5 сирена, типичен за италианската трапеза в неделната великденска утрин. Ще има и шоколадови яйца, и гости - много гости! Ще бъдем в Италия, защото съм на работа там по това време. Но за това пък за Цветница съм тук, в България.

Източник: ''Всеки ден'', Сн.: Булфото