Камелия Воче е доказателството, че музикант къща не храни. Между пътуванията и гастролите по големите сцени талантливата певица заработва като оператор в кол център, където продава моливи и кламери, научи „Всеки ден".

Благодарение на перфектния си италиански език брюнетката е от близо година на въпросното работно място. Въпреки ниското кариерно ниво като обслужващ персонал месечното й възнаграждение стартира от 1700 евро, към които се добавят и бонуси. Така на месец тя взимала поне по 2 бона в евро.

Вероятно заради статута си на популярна личност у нас Камелия никога не е говорила за работата си, оставяйки околните с впечатлението, че си вади парите единствено с музика и телевизионни изяви. Но не е така. Ангажиментите като певица се оказват крайно недостатъчни, за да може сексапилната брюнетка да поддържа високия стандарт на живот, на който е свикнала. Заради това тя винаги е доработвала нещо на постоянен трудов договор.

От една година Воче е част от екипа на международна компания, която открила офиси в столицата и предлага работа на хора, владеещи западни езици. С перфектния си италиански език в комбинация с приятен глас, Камелия била наета още след първото интервю за работа. Задълженията й в компанията са да обслужва клиенти от Ботуша, консултирайки ги относно поръчките им. Колцентърът, в който работи Воче, обслужва десетки по-малки фирми, като най-често Камелия комуникира с клиентите относно пратки с моливи, кламери и всякакви други офис принадлежности.

Въпреки видимо непрестижната работа в сферата на обслужването музикантката е изключително доволна от работната среда и най-вече от месечното си възнаграждение. Допълнителен бонус е, че компанията я осигурява върху пълната й заплата, което й дава добри шансове един ден да вземе хубава пенсия. А този ден изглежда все по-близък за певицата, пише "Всеки ден".

„В България човек трудно може да се издържа с музика извън чалгата", откровена е относно професионалната си реализация Воче. Тя споделя, че харесва работата си, тъй като обича комуникацията с различни хора, а и голяма част от колегите й са младежи, което било най-големият плюс на офис атмосферата. „От малка знаех, че езиците са богатство, заради което винаги съм натискала и дъщеря си да учи. Знае ли човек език, пред него се отварят стотици врати, особено във времена на глобализация, каквито са днешните", обобщава Камелия за помощта на италианския, който й е дал хляб в ръцете.

 Сн.: Булфото