Камелия: Животът не е ''Пайнер''

23 декември 2014 | 17:01
Прочетена
6810
 

Камелия Вескова, по-известна само като Камелия, е певица, актриса и телевизионна водеща. Родена е на 10 януари 1971 година в град Чипровци.

През 1994 година за пръв път се появява в публичното пространство, като става победител в организираните по това време конкурси за красота „Мис Чипровци“ и „Мис Монтана“. На финала на конкурса „Мис България“ се класира сред първите шест най-красиви българки.

- Камелия, каква беше за вас отминаващата година?
- 2014-а беше уникална и никога повече няма да се повтори в живота ми. Беше цветна, забавна, с море и много дъжд. Имаше работа, направих първия си професионален дует с българин – Галин, с парчето „Само за минута“, направих и една нетипична попфолк песен - „Престъпно е“. Професионално беше супер. По отношение на емоции и любов - пак. Договорът ми с „Пайнер“ официално приключи през тази година. Пътищата ни се разделиха и всеки си хвана по своя. Беше доста интересна година, с много динамика и забавления.

- Съжалявате ли за нещо и ако можеше да върнете времето, щяхте ли да го промените?
- Не искам да връщам времето и не съжалявам за нищо. Когато ми се е случвало нещо неприятно, аз съм си плакала. Когато ми е било весело, съм се забавлявала. Няма какво да връщам. Тя, природата, не връща назад, камо ли аз да тръгвам с тези намерения.- Кои са моментите, в които сте плакали?
- Случваше ми се. И аз като всеки човек си имам своите несигурни моменти. И мен понякога ме е страх. Може да съм на път или да чуя някоя хубава песен в заведение, когато ми се е случвало да се разплача. Имах сълзи тази година, но имах и много радост - изживях си всякакви моменти. Когато имам напрежение в себе си, си плача и ми олеква. Не се притеснявам да плача - тогава го преживявам и продължавам напред.

- Споделяте ли трудните моменти с хората около себе си, или предпочитате да ги преживявате сама?

- О, споделям. Аз съм доста шумна. Всеки разбира кога ми е хубаво и кога лошо, особено най-близките. Мъжът до мен винаги усеща 100% в какво настроение съм. Да не забравяме, че съм човек на изкуството - когато ми е радостно, вдигам врява, а когато ми е тъжно, си рева пред света. Това е моето преминаване през ситуацията. Това съм аз.

- Ако мога да перифразирам, бих ви попитал - има ли живот след "Пайнер"?
- Животът не е "Пайнер". За мен той няма граници и рамки. Научих, че животът изобщо не се интересува от „Пайнер“ и може да поднесе нови и интересни неща, когато не си закачен към нещо. Животът обича тези, които не ги е страх да скачат.- Чувствате ли се по-свободна след напускането си?
- Аз и в "Пайнер" се чувствах свободна. Не си тръгнах заради свободата. На фона на голям процент от моите колеги аз винаги съм била свободна. Не са ми тежали проценти, които е трябвало да отчитам към фирмата. Напротив, бях на много добри финансови условия. Тръгнах си по други причини - несходство в начина на работа и мислене. Бизнес моделът в „Пайнер“ не дава свобода и сковава. Времето и резултатите в попфолка през последните години го показаха.

- Макар и самопродуцираща се, продължавате да имате често участия.
- Смятам, че големите имена и звезди нямат нужда от продуценти. Нужни са първите 5-6 години, когато никой не те знае. Тогава фирмата може да ти даде екип с камери и сцена, на която да покажеш таланта си. За начинаещ изпълнител е прекрасно да има такава фирма. За голяма звезда е пагубно, с времето го разбрах.

- Чувствате ли се голяма звезда?
- Аз съм! Без да имам нови песни, заведенията, в които пея, се пукат по шевовете. Името ми е голямо, но това не означава, че ще спра да работя. Ще продължа да защитавам това име и да показвам качествата си. Когато си голямо име, бизнес моделът на една фирма може да те смачка. Предполагам, че Митко Димитров (б.р. - Митко Пайнера) е отворен в един момент да работим отново заедно по отношение на въртене на песните ми. В началото на разговора той не показа такава отвореност, но предполагам, че във времето нещата ще се променят. Ако днес не сме се разбрали за нещо, това не означава, че утре няма да се случи.- Тежък разговор ли водихте с него за раздялата ви?
- Не сме имали тежки разговори. Диалогът с него е малко рамкиран. Политиката ни се разминава. Там се говори на друг език, който е спрял преди няколко години. Аз искам нов модел и стратегия за името „Камелия“. Не живея с миналото, не искам стари схеми. Искам простички правила - кой плаща, кой притежава, кой урежда участия, на кого се отчиташ.

- След напускането на „Пайнер“ имате ли право да пеете старите си песни и да използвате името Камелия?
- Моя да си пея песните, защото има изпълнителско право. Но доколкото знам, за почти всички колеги положението е различно - на тях им притежават песните, името, подписа и едва ли не самоличността. Всичко се притежава за години напред. Ти си частна собственост.

- Това звучи като робство.
- Не е робство, след като доброволно се отдават тези неща. Може би е доброволно робство в името на славата.

- Какво мислите за завръщането на ДесиСлава в „Пайнер“, след като преди 11 години напусна с огромен скандал?
- Не мога да разбера мотивите й. Може би в нея има голяма доза страх. Винаги има къде да се въртят песните ти, стига да се договориш добре. Да не забравяме, че интернет е основният потребител на тази музика. Телевизиите са вече с много нисък рейтинг. Звучи ми като доза страх, но може би тя ще отговори по-добре. Говоря за продукта „ДесиСлава“. Много я уважавам като човек и когато напускаше, харесах постъпката й. Тя искаше да се развива и имаше големи амбиции за чужбина. Това, че не й се случиха, мисля, че я уплаши. Гледа да се върне към нещо сигурно. Това си е нейно решение - не мога да я съдя, а единствено да анализирам, гледайки отстрани.- Според вас коя е песен №1 на 2014 година?
- Лично на мен много ми харесва „Хавана Тропикана“ на Галена. Като музика, аранжимент и ритъм е много добра, като текст не я усещам. Има енергия в тази песен и ме грабна.

- А кои можете да отличите като най-добрите певец и певица?
- Знаейки политиката на фирмата, мисля, че Фики ще стане певец на годината. За да се запази статуквото на едно голямо име, певица на годината ще стане Преслава. Така предполагам, ако има нещо ново. Уморих се от пожизнени награди, за да се спасява името на някой. Не че не е заслужила, но бих се зарадвала, ако спечели Джена. През последните години направи песни, които масово се слушат. Момичето се промени чисто като поведение, работи, има доста участия, което също е фактор. Но и до ден днешен не знам кои са критериите, по които се избира най-добрата певица. Бих се радвала да има промяна. Музикален идол на годината със сигурност ще стане Галена, защото тя е най-динамична през последните години. Много оборотна е, има участия. Това са моите прогнози. Ако не се сбъднат, бих се изненадала.

- Какво пожелавате за следващата година - на вас и на българите?
- За себе си нищо не пожелавам - каквото дойде, добре е дошло. Ако не дойде, значи не е имало нужда от него. На българина му пожелавам да се събуди. Това заспало състояние, в което е от години, не ни води наникъде. Пожелавам интелигентността във всеки един от нас да бъде развита и да ни води към прогрес. Българинът другото си го има - добро сърце, умее да се весели, да си хапва, да си пийва и мъжете да си любят жените. Нека обръща повече внимание на децата си и да има повече поводи за радости. И нека природата да пази България, за да няма повече бедствия. И за финал - нека мъжът да не търси логика в жената, защото не може да я разбере, а просто да я обича. Жената пък да почита мъжа си.

Интервю: Иво Ангелов, ''България Днес''

Свързани новини

Галерии

Коментари

Цветан
05 януари 2015 | 14:39

Камелия има повече участия днес отколкото Ивана и Глория взети заедно и съвсем малко по-малко от вечно бутаната "добричката" парантия Преслава, с която даже са на един хонорар - 6000 без ДДС. А на тоя селяк от пост №4 му прочетох същия пост, на поне 5-6 места и мога да се обзаложа, че е кретен от моите в Рамания.

24 декември 2014 | 13:07

съгласна съм с №4. Камелия е със селски манталитет.Феновете правят Преслава певица на годината и си личи колко е обичана. През цялата си кариераКамeлия не спря да плюе по свои колежки , нещо което Глория, Ивана и Преслава никога не нaправиха , те затова са големи, имат класа, нещо което Камелия няма. Нямаш визията на Преслава, маниерите й ,и най вече нямаш гласа на Преслава. Затова си покажи циците, гъза, заяж се със някоя обичана певица, за да пишат за теб. Селски манталитет- тип Кали -злоба и комплeкси. Класа ти липсва, класа, но винаги е по лесно да плюеш

fen na popfolka
24 декември 2014 | 08:30

тоя злобен питбул камелия умира от злоба че отдавна е в 10 глуха..изобщо ама изобщо не ми липсва....винаги глория и ивана са били над нея,камелия никога не е била на върха а винаги в 10 глуха.....и сега съвсем ще потъне в забвение ..ами тя си показа оная работа в плейбой за да компенсира това че като певица не е толкова добра..по онова време когато се изявяваше глория и ивана бяха пред нея ......... разбира се че преслава ще вземе певица на годината защото най-много работи през 2014г и има най-разнообразни песени, джена също работи но песните и са еднакви и еднотипни от един ис ъщи композитор, джена е кръчмарска певица, даже миро от каризма и с е присмя за селското и пеене..а галена има само дутеи през 2014г и имайки предвид фалшивото и пеене на турнето и на концерта не заслужва ниакаква награда

Нели
23 декември 2014 | 21:16

Интелигентна, провокативна и винаги различна. Поздравления за смелостта ти и за самата теб. Успех-ти го заслужаваш.

iva
23 декември 2014 | 20:11

obi4am te kami e golqma si maika mu da

23 декември 2014 | 17:31

Ками, бъди жива и здрава, винаги критична и позитивна, много късмет и шанс през новата година

Добави коментар

Екипът на Hotnews.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Hot

Кристин слага двоен силикон до седмица

Сексбомбата с гърди на кредит, помпа по 1000 кубика на гърда

Мария заголи цица

Певицата се раздава в нов проект

Зара не мърда от плажа

Брадърката бори горещините в Австралия с морски бани

Виж още от Hot

Специален проект

Да оставим следи ІІІ

Новини

Орлин Павлов стана женски татко

Певецът кръсти първото се дете Елизабет

Защо скърби Енджи Касабие?

Бабата, на която е кръстена риалити звездата почина

Мария Илиева заби колега

Петър Бонев е по-млад от певицата

Бившият на Мариана Попова си хвана бизнес дама

Певицата е в отлични отношения с италианеца Ханес

Мона Гочев роди син

Малкият се казва Никола

Светлана Гущерова кръщава дъщеря си на баща й

Бъдещата майка нямала колебания как да нарече първото си дете

И Мегз я чака панделата

Риалити звездата няма да се размине без затвор

Антония Петрова роди син

Младата майка отдавна бе избрала Антоновден за най-щастлив в живота си

Наталия Гуркова стана водеща

В предаването си ще разпитва известни личности

Миро купи апартамент на Златка

Семейството се нанася в новия имот до дни

Ето го гаджето на Лиляна Боянова

Новинарката лети на крилите на любовта

Лекари подлудиха Жана Бергендорф с диагноза

"Нямам им доверие", призна съкрушената звезда

Рапърът Павел разкри проблеми с наркотици

Семейна трагедия го тласка към порока

И Слави с паник атаки

Шоуменът сам призна за проблема пред Камен Воденичаров

Тв и Риалити

Два нови български сериала по Нова тв

Калин Врачански, Владо Карамазов и Теодора Духовникова сред звездите в новите ленти

Петя Дикова в ужас от уроки

Криела се под дебели якета още от август

Мона Гочев роди син

Малкият се казва Никола

Виж още от Тв и Риалити

Издънки

Криско: Годежът е глупост

Музикантът отрече слуховете, че паднал на едно коляно в Дубай

Дара дразни фенове с пачки

Певицата демонстрира възможности

Гери-Никол заби имитаторките си

Често певицата сама си е стилист

Виж още от Издънки

Култура

Петър Пиронков показа 31 творби в Нирвана

"Творя за бъдещите поколения, за да видят какво е било нашето съвремие“, обясни твореца

Христо Живков снима клип в Лос Анджелис

Част от снимките са направени в The Village Studio

Лили Иванова увековечена в пластика

Автор е професор Георги Чапкънов

Виж още от Култура

Fashionista

Меган Маркъл наруши протокола

Ето какъв тоалет избра за спектакъла на Цирк дю Солей

Асиметрични дънки станаха хит

Имате ги срещу 377 долара

Софка с две рокли на сватбата

Български дизайнери обличат младоженците

Виж още от Fashionista

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?