Камелия: Животът не е ''Пайнер''

23 декември 2014 | 17:01
Прочетена
6715
 

Камелия Вескова, по-известна само като Камелия, е певица, актриса и телевизионна водеща. Родена е на 10 януари 1971 година в град Чипровци.

През 1994 година за пръв път се появява в публичното пространство, като става победител в организираните по това време конкурси за красота „Мис Чипровци“ и „Мис Монтана“. На финала на конкурса „Мис България“ се класира сред първите шест най-красиви българки.

- Камелия, каква беше за вас отминаващата година?
- 2014-а беше уникална и никога повече няма да се повтори в живота ми. Беше цветна, забавна, с море и много дъжд. Имаше работа, направих първия си професионален дует с българин – Галин, с парчето „Само за минута“, направих и една нетипична попфолк песен - „Престъпно е“. Професионално беше супер. По отношение на емоции и любов - пак. Договорът ми с „Пайнер“ официално приключи през тази година. Пътищата ни се разделиха и всеки си хвана по своя. Беше доста интересна година, с много динамика и забавления.

- Съжалявате ли за нещо и ако можеше да върнете времето, щяхте ли да го промените?
- Не искам да връщам времето и не съжалявам за нищо. Когато ми се е случвало нещо неприятно, аз съм си плакала. Когато ми е било весело, съм се забавлявала. Няма какво да връщам. Тя, природата, не връща назад, камо ли аз да тръгвам с тези намерения.- Кои са моментите, в които сте плакали?
- Случваше ми се. И аз като всеки човек си имам своите несигурни моменти. И мен понякога ме е страх. Може да съм на път или да чуя някоя хубава песен в заведение, когато ми се е случвало да се разплача. Имах сълзи тази година, но имах и много радост - изживях си всякакви моменти. Когато имам напрежение в себе си, си плача и ми олеква. Не се притеснявам да плача - тогава го преживявам и продължавам напред.

- Споделяте ли трудните моменти с хората около себе си, или предпочитате да ги преживявате сама?

- О, споделям. Аз съм доста шумна. Всеки разбира кога ми е хубаво и кога лошо, особено най-близките. Мъжът до мен винаги усеща 100% в какво настроение съм. Да не забравяме, че съм човек на изкуството - когато ми е радостно, вдигам врява, а когато ми е тъжно, си рева пред света. Това е моето преминаване през ситуацията. Това съм аз.

- Ако мога да перифразирам, бих ви попитал - има ли живот след "Пайнер"?
- Животът не е "Пайнер". За мен той няма граници и рамки. Научих, че животът изобщо не се интересува от „Пайнер“ и може да поднесе нови и интересни неща, когато не си закачен към нещо. Животът обича тези, които не ги е страх да скачат.- Чувствате ли се по-свободна след напускането си?
- Аз и в "Пайнер" се чувствах свободна. Не си тръгнах заради свободата. На фона на голям процент от моите колеги аз винаги съм била свободна. Не са ми тежали проценти, които е трябвало да отчитам към фирмата. Напротив, бях на много добри финансови условия. Тръгнах си по други причини - несходство в начина на работа и мислене. Бизнес моделът в „Пайнер“ не дава свобода и сковава. Времето и резултатите в попфолка през последните години го показаха.

- Макар и самопродуцираща се, продължавате да имате често участия.
- Смятам, че големите имена и звезди нямат нужда от продуценти. Нужни са първите 5-6 години, когато никой не те знае. Тогава фирмата може да ти даде екип с камери и сцена, на която да покажеш таланта си. За начинаещ изпълнител е прекрасно да има такава фирма. За голяма звезда е пагубно, с времето го разбрах.

- Чувствате ли се голяма звезда?
- Аз съм! Без да имам нови песни, заведенията, в които пея, се пукат по шевовете. Името ми е голямо, но това не означава, че ще спра да работя. Ще продължа да защитавам това име и да показвам качествата си. Когато си голямо име, бизнес моделът на една фирма може да те смачка. Предполагам, че Митко Димитров (б.р. - Митко Пайнера) е отворен в един момент да работим отново заедно по отношение на въртене на песните ми. В началото на разговора той не показа такава отвореност, но предполагам, че във времето нещата ще се променят. Ако днес не сме се разбрали за нещо, това не означава, че утре няма да се случи.- Тежък разговор ли водихте с него за раздялата ви?
- Не сме имали тежки разговори. Диалогът с него е малко рамкиран. Политиката ни се разминава. Там се говори на друг език, който е спрял преди няколко години. Аз искам нов модел и стратегия за името „Камелия“. Не живея с миналото, не искам стари схеми. Искам простички правила - кой плаща, кой притежава, кой урежда участия, на кого се отчиташ.

- След напускането на „Пайнер“ имате ли право да пеете старите си песни и да използвате името Камелия?
- Моя да си пея песните, защото има изпълнителско право. Но доколкото знам, за почти всички колеги положението е различно - на тях им притежават песните, името, подписа и едва ли не самоличността. Всичко се притежава за години напред. Ти си частна собственост.

- Това звучи като робство.
- Не е робство, след като доброволно се отдават тези неща. Може би е доброволно робство в името на славата.

- Какво мислите за завръщането на ДесиСлава в „Пайнер“, след като преди 11 години напусна с огромен скандал?
- Не мога да разбера мотивите й. Може би в нея има голяма доза страх. Винаги има къде да се въртят песните ти, стига да се договориш добре. Да не забравяме, че интернет е основният потребител на тази музика. Телевизиите са вече с много нисък рейтинг. Звучи ми като доза страх, но може би тя ще отговори по-добре. Говоря за продукта „ДесиСлава“. Много я уважавам като човек и когато напускаше, харесах постъпката й. Тя искаше да се развива и имаше големи амбиции за чужбина. Това, че не й се случиха, мисля, че я уплаши. Гледа да се върне към нещо сигурно. Това си е нейно решение - не мога да я съдя, а единствено да анализирам, гледайки отстрани.- Според вас коя е песен №1 на 2014 година?
- Лично на мен много ми харесва „Хавана Тропикана“ на Галена. Като музика, аранжимент и ритъм е много добра, като текст не я усещам. Има енергия в тази песен и ме грабна.

- А кои можете да отличите като най-добрите певец и певица?
- Знаейки политиката на фирмата, мисля, че Фики ще стане певец на годината. За да се запази статуквото на едно голямо име, певица на годината ще стане Преслава. Така предполагам, ако има нещо ново. Уморих се от пожизнени награди, за да се спасява името на някой. Не че не е заслужила, но бих се зарадвала, ако спечели Джена. През последните години направи песни, които масово се слушат. Момичето се промени чисто като поведение, работи, има доста участия, което също е фактор. Но и до ден днешен не знам кои са критериите, по които се избира най-добрата певица. Бих се радвала да има промяна. Музикален идол на годината със сигурност ще стане Галена, защото тя е най-динамична през последните години. Много оборотна е, има участия. Това са моите прогнози. Ако не се сбъднат, бих се изненадала.

- Какво пожелавате за следващата година - на вас и на българите?
- За себе си нищо не пожелавам - каквото дойде, добре е дошло. Ако не дойде, значи не е имало нужда от него. На българина му пожелавам да се събуди. Това заспало състояние, в което е от години, не ни води наникъде. Пожелавам интелигентността във всеки един от нас да бъде развита и да ни води към прогрес. Българинът другото си го има - добро сърце, умее да се весели, да си хапва, да си пийва и мъжете да си любят жените. Нека обръща повече внимание на децата си и да има повече поводи за радости. И нека природата да пази България, за да няма повече бедствия. И за финал - нека мъжът да не търси логика в жената, защото не може да я разбере, а просто да я обича. Жената пък да почита мъжа си.

Интервю: Иво Ангелов, ''България Днес''

Свързани новини

Галерии

Коментари

Цветан
05 януари 2015 | 14:39

Камелия има повече участия днес отколкото Ивана и Глория взети заедно и съвсем малко по-малко от вечно бутаната "добричката" парантия Преслава, с която даже са на един хонорар - 6000 без ДДС. А на тоя селяк от пост №4 му прочетох същия пост, на поне 5-6 места и мога да се обзаложа, че е кретен от моите в Рамания.

24 декември 2014 | 13:07

съгласна съм с №4. Камелия е със селски манталитет.Феновете правят Преслава певица на годината и си личи колко е обичана. През цялата си кариераКамeлия не спря да плюе по свои колежки , нещо което Глория, Ивана и Преслава никога не нaправиха , те затова са големи, имат класа, нещо което Камелия няма. Нямаш визията на Преслава, маниерите й ,и най вече нямаш гласа на Преслава. Затова си покажи циците, гъза, заяж се със някоя обичана певица, за да пишат за теб. Селски манталитет- тип Кали -злоба и комплeкси. Класа ти липсва, класа, но винаги е по лесно да плюеш

fen na popfolka
24 декември 2014 | 08:30

тоя злобен питбул камелия умира от злоба че отдавна е в 10 глуха..изобщо ама изобщо не ми липсва....винаги глория и ивана са били над нея,камелия никога не е била на върха а винаги в 10 глуха.....и сега съвсем ще потъне в забвение ..ами тя си показа оная работа в плейбой за да компенсира това че като певица не е толкова добра..по онова време когато се изявяваше глория и ивана бяха пред нея ......... разбира се че преслава ще вземе певица на годината защото най-много работи през 2014г и има най-разнообразни песени, джена също работи но песните и са еднакви и еднотипни от един ис ъщи композитор, джена е кръчмарска певица, даже миро от каризма и с е присмя за селското и пеене..а галена има само дутеи през 2014г и имайки предвид фалшивото и пеене на турнето и на концерта не заслужва ниакаква награда

Нели
23 декември 2014 | 21:16

Интелигентна, провокативна и винаги различна. Поздравления за смелостта ти и за самата теб. Успех-ти го заслужаваш.

iva
23 декември 2014 | 20:11

obi4am te kami e golqma si maika mu da

23 декември 2014 | 17:31

Ками, бъди жива и здрава, винаги критична и позитивна, много късмет и шанс през новата година

Добави коментар

Екипът на Hotnews.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Hot

Цеци само по татуси

Красимирова позира смело

Близначките Алекс и Влади се дупят по участия

Певиците от "Х Фактор" се чудят как да са интересни

Кобрата за голите снимки на Андреа: Ще стане страшно

Спортистът не одобрява фотографиите с оскъдно облекло

Виж още от Hot

Специален проект

Да оставим следи ІІІ

Новини

Гущерова в болница

Светлана се притеснява много за бебето, което трябва да се появи през март

Звезда от "София-ден и нощ" се сгоди за милионер

Пенелопе каза "да" на Иван Динев

Вижте как Поли Генова честити рождения ден на гаджето

Певицата замина за Бали, за да бъде на празника на новата си любов

Бременна ли е Мария Игнатова?

Свалянето й от ефир потвърди слуховете

Ето я бременната Светлана Гущерова

Прясната булка позира с коремче при бившия на Цецо Андреев

Мира Добрева пред раздяла с Жоро Торнев

"Афера с Наско е нещо невъзможно", категорична е тв водещата

Лора от "Бон апети": Хапнах в най-известния ресторант в света

Кулинарката дава съвети за романтична вечеря

Гущерови стягат детска стая за 10 бона

Красавицата все още крие бременността си

Ето я новата на Тото

Кристин е танцьорка

Кристин пребори паник атаките

Моделката, потрошена при катастрофа от Дивна, ползвала помощта на психолог

Гущерови и Плевнелиева в спор за сватба на годината

Венчавката на плеймейтката засенчи по всички параграфи тази на синоптичката, категорични са в социалните мрежи

Щерката на Саня - красавица и голям талант

Алма с ангелски глас и визия

Папи Ханс смени Дара с португалка

Съквартирантът лудо влюбен в чужденката

Калин Сърменов жени щерка

Дария се върна в България заради Сашо Илиев

Андреа проговори за мача на Кубрат

Певицата била себе си в "Арена Армеец"

Тв и Риалити

Борисов сяда на диванчето на Слави

Шоуменът чака и президента

Митко от "София ден и нощ" с кола за 150 бона

Ауди Q 6 е любимото возило на секссимвола

Диона пръска хонорара за нов дом

Певицата стяга лъскава квартира

Виж още от Тв и Риалити

Издънки

Мария Илиева пак изтри Наско Колев

Певицата явно е ядосана от успеха му в Брадъра

Свалиха скандално видео с Башар Рахал

Видеото на Алма Матер възмути социалната мрежа

Здравко се отрече от "Биг Брадър"

Първият победител попиля шоуто

Виж още от Издънки

Култура

Деси Банова със специален букет за Васил Петров

Легендата на джаза събра ВИП-ове на спектакъла си "Синатра:Вегас"

"Ритон" тренират с балерини за грандиозно шоу

Дуетът обяви датата за предстоящ концерт в НДК

Васко Василев показа инструмент, забранен от папата

Виртуозът омагьоса 14 000 души с цигулката си

Виж още от Култура

Fashionista

Ето я най-кичозната - Рита Ора

Този път стилът на арменката не бе пожален

С какви тоалети блеснаха първите дами в Париж?

Синьо, червено и черно бяха предпочитаните цветове

Меган Маркъл отказа дрехите на Бекъм

Каква е причината да не носи колекциите на бившата спайска?

Виж още от Fashionista

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?