Камен Донев влезе в новините, след като в медиите бе разпространена негова фалшива публикация от социалните мрежи. В измисления текст, който бе представен като цитат на актьора, се твърдеше, че Донев е организирал разточително празненство за абитуриентския бал на дъщеря си.

"Аз не публикувам във Фейсбук, нито в Туитър, нито в която и да е друга социална мрежа. Ако имам нещо да кажа, го казвам на сцената. Моля хората да не вярват на такива неща — не е мое, не е моят стил, не съм го писал аз", коментира в студиото на "Тази сутрин" Донев.

"През годините имаше няколко идентични случая, включително и в жълтата преса, които аз подминавах — но този път няма да подмина и ще си търся правата… Човек не трябва да се гневи, но много неприятно чувство изпълва сърцето, половин ден не бях на себе си, защото не може да се защитя, а дори и не ползвам Фейсбук", добави той.

"На абитуриентите бих казал, че най-хубавото нещо, което могат да направят сега, е да живеят пълноценно, а не с бъдещето", каза още Донев.