Приятелят и съученик на Милен Цветков от столичното 7-о училище - Камен Воденичаров, видя и осъзна знак, който небето е изпратило от журналиста по време на панахидата в "Свети Седмочисленици" миналата седмица по повод 6 месеца от трагичната му кончина.

"Отражението на светлината от прозорците на Храма “Св. Седмочисленици”, около който живеехме и щъкахме като деца и пораснали софийски дришльовци попадна върху неговата снимка... Преди шест месеца на 19 април нашият приятел Милен Цветков бе покосен в гръб и живота му отнет. Седмият ден от седмицата е за живите. Затова по-рано в събота почитаме неговата памет. Той вече е в светлината. Молитвата днес е за Милен. А, утре за нас...

Милост за живите.
За тези, които водят сражения
на граничната линия с безграничното.
За нашите грешки, за нашите слабости -
Милост. Гийом Аполинер", написа миналата седмица Камен Воденичаров в личния си профил във фейсбук и публикува снимка от панахидата.

Кацко и Цуцко, както Камен Воденичаров и Милен Цветков се обръщали шеговито един към друг, са родени в една и съща година - 1966 г. и са съученици от първи клас в столичното 7-мо училище, което навремето се наричаше "Георги Димитров", а сега е "Свети Седмочисленици". Двамата имат и обща снимка от абитуриентския им бал през 1984 г. - Камен е с бяло сако и бяла папионка, а Милен - с черно сако и черна вратовръзка.

Пътят на Камен Воденичаров и на Милен Цветков многократно се преплита през годините и двамата неведнъж са работили заедно. В началото на телевизионната си кариера Милен е бил репортер на младежкото предаване "Ку-ку", в което го вика приятелят му и съученик от 7-мо училище. "Първо снима репортаж за самия него - беше пример за студент, който се издържа сам. Но после го викнахме да работи в "Ку-Ку", спомня си Воденичаров.

Източник: Lupa.bg