„Камерна сцена Пловдив“ кани пловдивчани и гостите на града на Великденски концерт-празник с Петър Салчев и проекта му One ballad night на 22 април от 19 ч. в Първо студио на Радио Пловдив.

Няколко мига светло съпреживяване. Откраднато време, в което да чуем душите си. Така най-синтезирано може да се обобщи посланието на One ballad night. Проектът, който се роди преди две години в Пловдив, се радва на творческа жизненост и спечели сърцата на публиката и във Варна, Русе, Добрич, София, Бурас.

Негов автор е Петър Салчев – един от водещите джазови изпълнители у нас. В програмата са включени някои от най-красивите баладични теми като My funny Valentine, How deep is the ocean, Slow hot wind, Amapola.

Баладата е трудно изкуство – споделя Салчев, - това е музика на наситените със съдържание паузи. То е другата инвенция в музиката - с малко изразни средства да казваш много. От съществено значение са и текстовете на тези песни, защото словесните им образи обогатяват още повече цялостното звучене и са също толкова красиви, колкото самите музикални теми.
One ballad night e проект, подготвен с много любов, с много смирение и призив за повече обич между хората. Това е основното послание на концертите ни и се надяваме публиката ни да бъде докосната.

Концертът в Пловдив съвпада с Възкресение Христово и това не е случайно. Искаме да вдъхнем топлина и надежда на хората, че след трудните дни, в които напоследък живеем, непременно ще дойдат добрите времена – допълни музикантът.

Музиката в One ballad night е на ръба на жанра – част от темите са с типично джазово звучене, а други в характерен популярен стил. Но е сигурно, че зрителите ще чуят красива музика, поднесена с широко отворена душа и професионализъм от участниците: Петър Салчев – вокал, Мирослав Турийски – пиано, Петър Момчев – саксофон, Александър Леков – контрабас, Емил Пехливанов – ударни, Веселин Митев – виолончело.

За новия си сезон „Камерна сцена Пловдив” се съфинансира от Община Пловдив и фирма „Дерони“. Реализацията му е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019. Проектът партнира и с Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ), която чества своята 50-годишнина през 2014 г.