Принц Чарлз и съпругата му Камила са поканили дукесата на Кембридж Катрин Мидълтън да прекара известно време в дома им, докато принц Уилям е на мисия на Фолклендските острови. Целта е Кейт да не бъде самотна.

Приятели на Кейт са споделили, че младата дама се притеснява от планираното 6-седмично отсъствие на принца, който ще изпълнява задълженията си като пилот. Същите приятели разказват, че Камила приемала Кейт като собствена дъщеря, пише Монитор.

През тези мъчителни 6 седмици се очакваше Катрин да се прехвърли от уелския им дом в Енгълси в двореца Кенсингтън и оттам да продължи заниманията си, насочени към благотворителността. Освен визитата при Камила, Кейт ще прекара част от времето си и в дома си в Бъкълбъри, Бъркшир.

Преди тежката раздяла обаче Кейт вече замина във ваканция на частния остров Мюстик, част от Гренадините, а Уилям ще се присъедини през уикенда. Това ще е шанс за двойката да прекара малко време заедно преди дългата раздяла. Кейт замина с родителите си Майкъл и Каръл, сестра си Пипа и по-малкия й брат Джеймс.