Втората съпруга на принц Чарлз - Камила Паркър, предизвика скандал сред жителите на Обединеното кралство като посмя да се появи на фестивала в Челтенхам с бижу, което преди време принадлежеше на любимката на народа принцеса Даяна.

Херцогинята на Корнуол носеше брошка с диаманти и изумруди, която преди години беше сред любимите бижута на Лейди Ди, само че като огърлица.

Принцесата на Уелс получи украшението от Кралицата майка по случай сватбата си с принц Чарлз, пише bliаsak.bg. Огърлицата беше върната във Великобритания след смъртта й през 1997-ма и се съхраняваше заедно с останалите бижута на Елизабет Втора.

Кралската скъпоценност попадна в ръцете на Камила, след като принц Чарлз й я подари като сватбен подарък. Херцогинята на Корнуол поръча огърлицата да бъде преработена в брошка, за да не бъде асоциирана повече с принцеса Даяна.

Англичаните обаче са възмутени от дързостта на Камила да носи нещо, принадлежало на Лейди Ди.

"Това е нечувано нахалство! Не стига, че й отне съпруга, а сега и да се появява с нейните бижута! Това си е чиста гавра!", роптаят читатели на английски таблоид.