В дните преди едни от най-хубавите пролетни празници – Лазаровден и Цветница в “Автограф” гостуват музикантите, които са разнасяли и продължават да разнасят славата на България далече извън нейните предели – орк. “Канарите”. Надя и Атанас Стоеви заедно със сина си Атанас Стоев – младши разказват за второто си гостуване в Израел.

“Десет години след първото ни посещение в Израел чувството за мен беше еднакво силно и еднакво вълнуващо. Обиколили сме много континенти и държави, но за мен това пътуване, както и първия път, беше едно от най-значимите турнета и преживявания до момента”, казва Надя Стоева.

Наско Стоев–младши споделя радостта си, че този път е имал възможност и той да посети това свято и така силно за християните място.

“Наистина е много вълнуващо и никой не може да го опише с думи. Трябва да се посети и да се усети силата, която те връхлита при самия допир с почвата, където е изтекла кръвта на Христос на самия Божи гроб, на гроба на Дева Мария. Това са моменти, които трябва да се изживеят, това са много силно енергийни места”, споделя Наско – младши.



В “Автограф” Надя Стоева разказва за силата на това място и споделя своя тайна за сбъдването на едно нейно желание, което си е пожелала, когато е била там преди десет години.

“Първият път, когато посетихме Божи гроб бяхме без Наско-младши. Тогава той беше на 14 г. Изобщо не беше споделял с нас, че иска да се занимава с музика. Увличаше се по други неща и в нашите разговори ми казваше: „Майко, аз няма да бъда музикант, аз ще уча в английска гимназия.“ Отивайки в Израел, на стената на плача, освен най-важното - здраве и живот за мен и за моите близки, аз си пожелах и нещо много съкровено. А именно, нашият син да стане музикант, да стане по-известен от баща си и заедно професионално отново да посетим Израел. И след като това се случи, аз още повече повярвах и вярвам в тази сила. И искам да ви кажа: ако всички вие сте по-добри, ако всички вие вярвате и не пожелавате, дори мислено, на който и да било, дори и на врага си, лошо, тогава света наистина ще бъде по-добър. А силата аз я усетих за втори пореден път”, откровено споделя Надя.



Относно различните гостувания по света и концертите, които изнасят, “Канарите” споделят, че е добре човек да излезе извън границите на родината, за да усети българите в чужбина как оценяват това, което им липсва, това, което носят в душите си.

“Били сме в Испания, Австрия, Франция, Южна Африка. Българите там повече от нас съхраняват и милеят за всичко българско - за училищата, за стихотворенията, за знамето, за танците, за носиите. На тях това най-много им дава живот. Всичко са го запазили и без него не могат, не се усещат истински човеци, българи. Това е много радостно”, казва Атанас Стоев в “Автограф”.

Източник и сн.: Planeta.tv