42-годишен мъж отслабна 44 килограма, за да се пробва в кастингите за "X Фактор", съобщи вестник „Марица”. „Просто исках да си докажа, че мога да го направя”, казва усмихнатият Дойчин Первазов, докато изчаква да се срещне с журито на музикалното риалити в Пловдив. Водещите на кастингите Алекс Раева и Мария Игнатова бяха изумени от промяната.
 

През лятото мъжът пеел в Малта, през зимата - в родната си Стара Загора. Миналата година обаче животът му се преобърнал, след като се развел със съпругата си. Върнал се окончателно у нас, намерил си квартира в Пловдив и решил да започне всичко отначало. „Тежах 122 килограма, в момента съм 78”, посочва Первазов и като доказателство показва снимката от личната си карта, на която е с огромни бузи и дебел врат. Отслабнал драстично, след като променил изцяло начина си на живот. Започнал да се храни здравословно и да спортува. И всичко това с идеята за голямата музикална сцена.

„Докато бях семеен, не можех да се занимавам сериозно с музика. Жена ми казваше: Или семейството, или кариерата”, спомня си Первазов. Въпреки че по професия е зоолог, заработвал като търговски представител. А пеенето винаги оставало на последно място. „Питаха ме какво ще правя с наградата от 50 000 лева в "X Фактор", ако я спечеля. Не съм мислил, наистина. Е, ще излъжа, ако кажа, че парите не ме интересуват. Просто искам да си докажа, че мога да стигна до финала. Ще ги разбия”, смее се Дойчин.