Лили Иванова е получила предложение да стане рекламно лице на френския козметичен гигант “Диор”.

Това разказа самата тя минути след като обяви, че на 22 ноември ще пее в най-голямата българска зала “Арена Армеец”.

“Има една изненада, едно предложение, което ми бе донесено от г-н Зашев (Стефан, който организира концерта й в зала “Олимпия” в Париж) от Франция. То е да стана лице на “Диор”. Аз се съгласих, казах “да”, но нещата още са в развитие. Засега не знам нищо конкретно”, разказа примата на българската естрада в понеделник вечерта.

Преди това тя обяви концерта си, който има намерение да направи в края на годината. На него ще представи съвсем нов репертоар - 23-25 песни. Почти всички са нови, има 2-3 стари парчета, но ще бъдат в друг аранжимент. “Не искам да имам проблем с най-старите автори, затова няма да изпълня песните от едно време”, каза звездата.

“Оня ден записах най-новата си песен - “Ти не си за мен”, по текст и музика на Явор Кирин”, обясни тя.

Датата на концерта е избрана случайно, просто тогава залата е била свободна. На сцената с Лили ще се качат 31 музиканти, събрани в “Гранд Ли оркестър”. Името на бенда е измислено от цигуларя Васко Василев, който е добър приятел на певицата, пише в. "24 часа".

Музикален продуцент на концерта е Стоян Захариев, чиято задача е подборът на голяма част от оркестъра.

В него са Живко Петров - пиано, на барабаните Стоян Янкулов-Стунджи, перкусии - Калин Вельов, брас от Михаил Йосифов и Димитър Льолев, соло цигулка Орлин Цветанов, вокалите на Елена Кокорска и Александър Славчев и др.

Освен тях ще се включи и щрайх от 16 симфонични музиканти с концертмайстор Пламена Жекова.