Моделите Кара Делевин и Кейт Мос все по-често биват сравнявани помежду си, което предизвика както приликите, така и различията между двете британски красавици да бъдат изтъкнати.

За Кара Делевин например, социалните мрежи са нещо естествено, нещо като начин на живот. Нейна запазена марка е да се снима сама дори докато ходи по подиума, докато при Кейт това го няма. Моделите от времето на легендарната Мос не са свикнали да заснемат всяка своя крачка и гордо да я представят пред феновете си, при тях по-скоро има желание да се скрият, отколкото да се покажат.

Според критиците, сама по себе си Кара е социална мрежа. Тя е новаторка, тя е интересна, тя не може да спре да се изразява.

Новата британска надежда на модния подиум предизвиква интерес дори у хората, които са много далеч от висшата мода и стил. Тя е нещо като магия, която просто действа на останалите. Това, което Кейт Мос оставя след себе си години наред е именно този вълшебен прах, който приковава погледите и вниманието, но той е много по-специфичен и подчертан със собствен стил и красота, пише БГНЕС.

Кейт Мос е несравнима, Кара Делевин също.