След като бе обявена за най-печелившия модел за изминалата година и стана любимка на Люк Бесон във „Валериан и градът на хилядите планети“, Кара Делевин подготвя първата си книга.

Тя ще носи заглавието „Огледалце, огледалце“ и ще се появи на пазара от 5 октомври.

„Процесът по създаването на тази история промени живота ми. В книгата говоря за приятелства, за идентичност, както и за факта, че външният вид понякога води до големи заблуди. Влюбена съм в героите си Ред, Наоми, Лео и Роуз. Те са едновременно извратени и уязвими и нямам търпение да се запознаете с тях“, написа преди дни Делевин.

Сюжетът на романа й ще се завърти около две тийнейджърки, които създават музикална група, а съспенс в завръзката ще гради загадъчната смърт на една от тях. Според спекулациите Кара черпи вдъхновение от собствения си живот. Тя неведнъж е разказвала в медийното пространство за суицидните наклонности, от които е страдала през тийнейджърските си години.

Писането е поредното поприще, в което моделът тества уменията си. Макар досега да няма впечатляващо превъплъщение на големия екран, „Валериан и градът на хилядите планети“ й поднесе и възможността да издаде дебютния си сингъл.

Парчето се казва I Feel Everything, продуцент на проекта е Фарел Уилямс, а това е само първата от вече записаните песни, които Кара смята скоро да събере в албум.