Да разгадае изчезването на цяла раса дружелюбни извънземни се е заела Кара Делевин в новия си филм „Валериан и градът на хилядите планети“.

Действието в лентата, която се очаква да се появи на големия екран до края на месеца, се развива през 2740 година, а моделката ще влезе в ролята на междугалактическо ченге. В разследването Делевин ще бъде дясната ръка на актьора Дейн Дехаан, който скача в кожата на основния протагонист – Валериан.

Режисьор на филма е Люк Бесон (“Люси“), чиято сложна представа за пресъздаването на две измерения в едно затруднила екипа му на терен. За целта той се свързва със 120 свои ученици от филмовата си академия, която отвори през 2012 г. в Париж. „Обясних им какво се опитваме да осъществим. Те бяха актьори, гримьори, оператори, технически лица, отговаряха за осветлението и т.н. Направиха всичко за три седмици“, горд е Бесон.

В лентата със звездно участие се разписва и попдивата Риана. Нея киноманите ще видят като космическа кабаретна певица, меняща визията си досущ като хамелеон.

„Правих всичко, което е в полза на героинята ми. Не исках да влизам в ролята на някаква дива на сета“, обясни наскоро изпълнителката на Work, като допълни, че вече е устремила поглед към златните статуетки на филмовата академия. Сред лентите, в които Риана ще разгърне актьорския си потенциал, е и женският римейк на „Бандата на Оушън“, в която си партнира със Сандра Бълок, Ан Хатауей и др.