Топмоделът Кара Делевин влиза в първата си голяма роля в киното в новата филмова екранизация по роман на Джон Грийн – „Хартиени градове”.

Лентата е по кината от днес и по всичко личи, че ще повтори успеха на „Вината в нашите звезди” – тийнейджърския филм, който излезе преди година и също като едноименния роман на Джон Грийн се превърна в огромен хит сред тийнейджърите.

„Хартиени градове” е доста по-лек и забавен от мрачната драма „Вината в нашите звезди”. В новата лента отново се разказва една история за порастването и любовта, но с повече надежда и оптимизъм. Главни герои са Куентин и неговата съседка Марго.



Те изживяват едно запомнящо се нощно приключение из града, но след това Марго изчезва. Тя обаче е оставила следи, по които Куентин да я намери. Младият мъж тръгва на пътешествие с приятелите си в търсене на изчезналата любима. По пътя той открива истинското значение на приятелството и постепенно се превръща от момче в мъж.

За ролята си в „Хартиени градове” Кара Делевин се отказа от русия цвят на косата си и я боядиса в кестеняво. Топманекенката била изключително щастлива, че Джон Грийн, който освен сценарист и автор е и продуцент на лентата, се е спрял именно на нея.

„Кастингът на Кара разтърси всички ни. Тя разбира своята героиня Марго напълно. Толкова се вълнувам”, написа Грийн в Туитър миналия септември. Другата главна роля е поверена на Нат Улф, който участваше и във „Вината в нашите звезди”. В лентата се появи и още един актьор от предишния филм – Ансел Елгорт.

Самият Джон Грийн също се снима в малка роля – като размахващия пушка баща на един от героите. „Хартиени градове” излиза 7 години след премиерата на едноименната книга, която се появи на пазара още през 2008 г. Романът излезе далеч преди „Вината в нашите звезди”, но въпреки това беше екранизиран след него.