Снимките на Кара Делевин в рекламна кампания за слънчеви очила и в рекламната кампания на Saint Laurent породиха немалко приказки, че тя се връща на модния подиум.

Преди година 23-годишната моделка заявил, че напуска модната индустрия. Така или иначе шумотевицата около снимките я накара да вземе думана в няколко туита и да разясни за какво става дума. Кара твърди, че новите снимки са не просто официално връщане към кариерата й на модел, защото тя никога не е зарязвала тази кариера: „Никога не съм казвала, че се отказват от кариерата на моделка. Изобщо не обвинявам в нищо модната индустрия“.

Временното си откъсване от света на модата тя обясни с депресията: „Аз страдам от депресия и кариера ми на моделка съвпадна с едно много тежко изостряне (на депресията)“. Кара не за пръв път говори за своята депресия. В едно свое предишно интервю тя призна, че болестта се е стоварила върху нея още, докато бе подрастваща:

„Върху мен се стовари депресия, тревога, ненавист към самата себе си. Понякога беше толкова тежко, че си удрях главата в дърво, за да изхвърля всичко това от себе си“.

И все пак тя може да бъде уличена в противоречие със себе си. Така например, през юли 2015 година стана известно, че тя е взела решение да напусне модния подиум и да не продължи договора с агенцията Storm Model Management. Освен това днес тя заявява, че няма претенции към модния сектор, но през август 2015 година всичко беше иначе. Тогава Кара обвини сектора, че кара девойките да се правят на жени твърде рано, защото дори тийнейджърките „трябва да вземат сексуални пози пред камерите“. „Направо ми се повръща от това, та аз отчасти съм феминистка. Това е ужасно и отвратително, става дума за девойки. Започваш да работиш в ранна възраст, а в тебе виждат сексуален обект“, възмущава се моделката. И това обаче не е единственият проблем.

По думите на Делевин графикът й в определен момент станал толкова натоварен, че това се отразило на здравето й. Тя заболяла от псориаз - кожно заболяване, което можело да бъде прикривано с дебел слой тонални средства. „Хората си слагаха ръкавици, за да не се докосват до моята кожа, смятаха, че това е проказа или нещо от този род“, спомня си събеседничката. Моделката ,която се впуска и във филмови проекти, признава, че е използвала работата като начин да избяга от себе си, но в крайна сметка това я сринало. Тя съжалява, че тогава не е имало кой да й каже да поспре.