Актьорът Владо Карамазов качи в сайта си два разказа за приключенията си в Лофотен, Северна Норвегия. Звездата от медицинската драма „Откраднат живот“ се погрижи те да стигнат и до незрящите му фенове. Към текстовете мъжът с афинитет към фоторафията прикачи аудифайлове, в които самият той разказва историите си.

Тази идея получил от своята колежка Ангелина Славова. Това стана ясно от официалния му профил в социалните мрежи. „Написах два текста за дните ми, прекарани в Лофотен - Северна Норвегия. Точно преди да ги пусна актрисата Ангелина Славова ми даде чудесна идея за текстовете в блога. А именно - да ги записвам за всички, които поради една или друга причина не могат да четат. Въображението ми започна да работи и осъзнах, че това е една златна възможност, за която не бях се сетил.

"В моите разкази влагам чувство за хумор, което винаги съм се съмнявал, че читателите, които не ме познават като човек, могат да го хванат. Прочетено от мен, чувството за хумор е доловимо. И не само. Така ще мога да дам 10 минутки на всички незрящи хора. Ангелина ми каза, че програмите, които ползват за четене са били с роботизирани гласове и да се слушат било някакъв ад. На мен това не ми отнема много време и ако видя, че е хубаво, полезно за всички, които не могат да четат, ще го правя с удоволствие. Плеърът се намира непосредствено след заглавието. Той е много опростен, за да може лесно да се ползва…“, написа Карамазов.