В първото издание на “Карбовски : Директно” в телевизионен мост от Монтесилвано, Италия премиерът Бойко Борисов заяви, че е некоректно да го сравняват с Тодор Живков, защото “една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство”.


Коментарът на премиера на репликата на Мартин Карбовски, че по кръчмите се говори, че е във властта не за да “крадне”, а за да у вдигнат паметник, бе: „Е, на теб явно цялото ти време минава по кръчмите!”

На въпроса дaли е чувал, че някои чужди тайни служби работят за свалянето му от власт, Бойко Борисов каза, че фактът, че директорите на ЦРУ и МОСАД публично оповестиха и коментираха срещите си с него, опровергават това.

Бойко Борисов заяви, че по негова молба срещата му с премиера Путин, определена за 15-ти в Москва е промемена за 13-ти в София.

Премиерът заяви, че след събарянето на рибарските хижи, ще последва събарянето и на по-големите незаконни постройки, защото узаконяването или одържавяването им е точно толкова престъпно и грешно, колкото и да бъдат оставени.

В директна сателитна връзка веднага след края на приятелския благотворителен мач, Йордан Лечков, който също взе участие, нарече премиера Бойко Борисов “кореспондент на Карбовски”.



Вторият гост на Мартин Карбовски – Лили Иванова – го изненада с подарък – бурканче истинско кисело мляко, квасено лично от примата. Тя обясни, че го прави само от краве мляко, “за да не се дебелее”.



В студиото на “Карбовски : Директно” Лили Иванова се превърна отново в ученичка за малко. Чрез директна сателитна връзка тя срещна учителката си по руски език – 82-годишната другарка Ненова, която е била нейка класна през учебната 1952-53 година.

“Тя беше причината малкото делиорманско градче Кубрат да излъчи републикански шампион по художествена гимнастика! Това беше Лили!” – каза учителката и обясни, че Лили Иванова сама се е подготвяла – без преподавател и музикален съпровод във физкултурния салон. – “И това беше оценено – първенец на околийски състезания, на окръжни състезания и републикански първенец. Представяте ли си!?”

Лили заяви, че я търси от две години и след като Мартин Карбовски я е намерил, обеща да отиде, за да се видят.

Лили Иванова сподели, че често й предлагат текстове, които не са за нея: “Целуни ме в устата!” – Не мога да изпея такова нещо, Абсурд!”

Примата призна, че никога няма да пророни сълза на никого.

Лили Иванова сподели, че след концерта си в зала “Олимпия” е мислела да емигрира: “Не може всичко да е такава помия! Но дори да емигрирам – пак ще им бъда пред очите!”


В студиото на “Карбовски : Директно” осъденият на смърт Илия Асенов се срещна с президентът Желю Желев – човекът, отменил смъртната му присъда. Съпругата на Илия Асенов се разплака от срещата си с човека, спасил мъжа й от сигурна смърт.