Топ журналиста Мартин Карбовски едва успял да спаси от психиатрично заведение, в което лежал.

Известният тв водещ правел проучване за живота на психично болните, но една не се простил с живота си, докато пребивавал в клиниката.

В далечната 1999 година Мартин решил да проникне под прикритие в клиниката за психично болни в Курило. Водещият се предрешил като клошар, пуснал си брада, спрял да се къпе няколко дни и отишъл, за да постъпи за лечение там.

Условията в клиниката за психично болни били меко казано потресаващи, но още по-ужасен бил престоят за Карбовски. Топ водещият бил принуден да дели една стая с пациенти, които се водели сравнително кротки, но един от тях едва не го убил.

С настъпването на нощта, един от съквартирантите на телевизионере, започнал да беснее и да удря с юмруци по всичко наоколо. Журналистът едва се спасил от побой и сигурна смърт, бягайки от стаята посред нощ, пишат от senzacia.net.

В последствие решил, че не е особено здравословно да остава там и се опитал да напусне. Но дежурната сестра, пред която настоял да бъде изписан му се изсмяла в очите.

Тя заявила, че той не може просто така да напусне клиниката и допълнила, че ще го върже за леглото, ако продължи да буйства.

Лекарката, която го приела не била на смяна и с големи усилия водещият успял да убеди колегата й да го пусне доброволно. Карбовски бил готов да направи и опит за бягство, ако не го освободят. Преживяването до така степен потресло телевизионера, че той повече не е правил опити да се внедрява в родните психиатрии.