Многобройните медийни спекулации около телевизионното бъдеще на скандалния водещ Мартин Карбовски май ще се окажат само рекламен трик, докато журналистът тайничко си е вързал кошницата с по-спокоен проект, далеч от камерите и зъбати амбиции като Мегз, които цапат бездруго спорния му имидж. След години на иди ми-дойди ми Мартин отново се е сдобрил с естрадната икона Лили Иванова и възнамерява на продължи кариерата си като неин личен медиен гуру, пише Лупа.

Карбовски виждал в сътрудничеството си с прехвърлилата 80-ака народна икона възможност за известно време да избяга от скандалния си образ и драмите с обвиненията в сексуални посегателства. Като същевременно си осигури солидни доходи с пълно медийно обслужване на Лиленце-Пиленце. За завръщане на екран щял да мисли след като драмите със стилистката от Раковски, които му струваха мястото в Би Ти Ви, се позабравят. По тази причина Мартин възнамерявал и да се откаже да води дело за клевета на Мегз, за да не налива масло в огъня на скандалните обвинения, че й е предлагал телевизионни участия срещу орални ласки.

Предполагаше се, че Карбовски ще се завърне в Нова ТВ наесен, след като бившата му половинка и майка на единствения му син - Марта Евтимова, стана шеф на Актуалните предавания в канала. Хитрият публицист обаче смятал известно време да се посниши зад огромния гръб на Лили Иванова.

От известно време сайтовете на Карбовски преливат от информация за предстоящите изяви на Примата, като почти са се превърнали в неин пресофис. Не е тайна, че двамата отново прекарват много време заедно и посещават вечери и културни събития, след като през 2012 г. имаха тежък сблъсък на егота, който ги раздели уж окончателно.

Раздялата между Карбовски и Лили Иванова настъпи след грандиозния й концерт в зала "Арена Армеец" през 2012 г. Там Лили събра над 15 000 зрители, но сред тях не беше водещият на "Отечествен фронт". Липсата му вбеси честолюбивата звезда и тя след чутовен скандал отряза общите им проекти.

Водещият трябваше да пише новата биография на певицата, но беше заменен от перото на Георги Тошев. В последно време обаче двамата са възобновили отношенията си и не само ще има ново томче за Лили от Мартин. Фирмата на журналиста "Волтер" ще сключи договор за пълно информационно обслужване на Иванова от организация на участия, до публикации в медиите. Така Карбовски ще може тихо и безветрено да изчака събитията на телевизионния пазар, преди да се хвърли в нов проект.