Преди много, много години в една далечна галактика главните актьори от "Междузвездни войни" - Кари Фишър и Харисън Форд, които играеха принцесата-бунтовничка Лея Органа и каналджията Хан Соло, са имали афера на снимачната площадка.

40-годишната тайна бе разкрита от Фишър в интервю за сп. "Пийпъл", в което промотира мемоара си The Princess Diarist. В основата на книгата са дневниците на актрисата, писани по време на филмирането на първия филм от сагата "Междузвездни войни": "Епизод 4: Нова надежда".

Връзката между 19-годишната Фишър и 33-годишния Форд, който по това време е бил женен за първата си съпруга Мери Маркуард и е имал две деца от нея, е продължила три месеца.

"Беше толкова емоционално", разказва Фишър, която сега е на 60 години. "Бяхме Хан и Лея през седмицата и Кари и Харисън през уикенда".



Форд е отказал да коментира, но по думите на Фишър той е получил предварително черновата на книгата, в която тя разкрива аферата. "Харисън много държи на личното си пространство, но мисля, че чаках достатъчно време", коментира тя пред сп. "Пийпъл". "Колко по-дълго да чакам?"



Двамата актьори се срещнаха отново на снимачната площадка миналата година по време на снимките на "Междузвездни войни: Силата се пробужда".