Карина Попова, позната на зрителите на bTV като дамата до поп и рок певеца Дичо и участник в MasterChef, гостува в студиото на „Преди обед”, за да сподели своето преживяване като част от любимото кулинарно шоу на България.

Пред Деси и Сашо тя сподели, че е показала една интересна част от своя потенциал и смята, че интензивността и стресът не са оказали внимание на представянето й.

Според нея роля за отпадането й от гладиаторската битка на вкусове е имал натовареният работен период, който разконцентрира вниманието й и я разкъсва между гурме специалитетите, печатната реклама и вниманието към малката й дъщеря Ариел.

Карина сподели, че се е записала за кастингите на MasterChef почти на шега – за да провери дали има шанс за участие. А когато получава потвърждение, решава, че такава възможност се предоставя веднъж в живота и не бива да се пропуска. Наред с тайните на професионалната кухня, кулинарката открива и много нови приятели, с които поддържа ежедневна връзка. Най-голямата изненада за нея е било запознанството с Божана, с която се оказва, че имат толкова много общи контакти, че е истинско чудо, че не са се срещали преди шоуто.



Вкусните ястия са предопределили съдбата й и по-рано. Карина сподели в студиото на „Преди обед”, че готвенето я е събрало с Дичо като двойка. Още първите им срещи са били белязани с романтична конкуренция в приготвянето на различни специалитети. С времето двамата влюбени са разпределили ролите си в кухнята и вече се допълват до съвършенство – той приготвя морските дарове, а тя – зеленчуците и десертите.

След участието на половинката му в MasterChef, певецът започва да се притеснява за фигурата си и подозира, че приятели и близки все повече му завиждат. Дичо заяви, че Карина винаги е готвила за малката Ариел, а кулинарката допълни, че вече е отворила съзнанието си за всякакви варианти на ястия, смело експериментира и вече дори се шегуват с нея, че е натрупала достатъчен набор от рецепти, за да отвори детски гурме стол.

За финал на гостуването си Карина приготви на Деси и Сашо свежа пролетна салата от кълнове, бланширано червено цвекло, краставица, морков, червена чушка, варени пресни картофки, гарнирана с пюре от грах и спанак, млечен крем от заквасена сметана, маскарпоне, рикота и малко чесън. Като финален щрих, тя декорира ястието с печен черен сусам, запечени орехи и прясна мента.