Любовта на Карл Лагерфелд към 5-годишната му котка Шупет е пословична.

Освен че полага всевъзможни грижи за любимеца си и се старае да го глези по всякакъв начин, той успя да я превърне и в модна икона.

Последната хрумка на Лагерфелд свързана с котката е да пусне луксозна, лимитирана серия на нейни плюшени копия. Всеки, който желае да притежава Шупен в дома си, може да го направи срещу сумата от 545 долара, пише ELLE.bg

За тези пари, освен с бялата пухкава топка, всеки купувач ще се сдобие още с магнитна черна мишка, шикозна чанта, в която да носи плюшената играчка и, разбира се, ще му бъде предоставен сертификат за автентичност. Е, играчките, за съжаление, няма да разполагат с две икономки, които да се грижат за тях, с каквито може да се похвали животинката.



Плюшената котка е поредната идея, с която Карл Лагерфелд доказва любовта си към Шупет. В магазина му, освен творенията на Chanel, се продават и такива вдъхновени от котето. Всеки желаещ може да избира между 42 продукта - от 315-доларова свещ, до 356-доларова кутия за обяд, отново с марката Choupette.

Котката може да се похвали с профили в социалните мрежи, като само последователите й в Instagram достигат 98 000 човека.