Карла Бруни-Саркози, известна в цял свят заради миналата си кариера на модел, успеха си в музиката и статуса си на съпруга на френския президент Никола Саркози, навлезе и в света на комиксите като супергероиня в американски комикс.

Бруни-Саркози е последната знаменитост, която влиза в серията "Женска сила" на американското издателство Bluewater. В 32 доста пъстри страници то предлага неофициална биография на френската първа дама.

Така Карла се нарежда до първата дама на САЩ Мишел Обама, държавния секретар Хилъри Клинтън, Лейди Даяна и авторката на романите за Хари Потър Дж. К. Роулинг. На корицата Бруни-Саркози е изобразена с голи рамене, скръстила ръце върху вечерна рокля на фона на френското знаме.

Френската първа дама "има много интересна история", каза Дарън Дейвс, издател от Bluewater. "Тя има воля и амбиция. Четейки това, момичетата ще видят, че могат да постигнат всичко и да станат каквито си пожелаят", коментира той. Комиксът проследява живота на Карла Бруни от раждането й в Италия, до сватбата й с френския президент през 2008 г., пише БГНЕС.

Той разказва за любовния й живот, включително идилиите й с актьора Венсан Перес, с музиканта Ерик Клептън, с бившия френски премиер Лоран Фабиус, както и за детето й от философа Рафаел Ентовен. Комиксът, който излезе на пазара в края на октомври, може да се намери в десет страни, сред които САЩ и Великобритания, но не е намерил издател във Франция.