Карла Бруни-Саркози ще издаде през пролетта нов албум - "Little French songs" - кръстен на една от песните, в която тя отдава почит към велики френски композитори.

Това съобщи във вторник по ЕрТеЕл /RTL/ Бертран Лаби - артистичен агент на бившата френска първа дама.

Този албум е "практически завършен", добави той.

Когато беше в Елисейския дворец, съпругата на бившия президент Никола Саркози "се оказа в невъзможност да практикува професията си, но бе направила своя избор. Тя бе с мъжа, когото обича, и е щастлива с него", каза още той.

"Тя не е политик, така че тя няма кожата, която може да й позволи да понесе всичко". Карла е "много, много чувствителна към всички атаки, на които нейният съпруг бе подложен. Тя ги преживя много трудно, дори от определен момент нататък бе нещастна жена", каза Лаби.

Според него Карла е записала "много красив албум."

"Надявам се, че журналистите ще забравят, че тя е била в Елисейския дворец, за да видят единствено художествените качества на албума", каза той.

"Little French songs" ще бъде четвърти албум на бившия модел и певица, която сама пише текстовете на песните си и често сама композира, припомня АФП.

Третият й албум "Comme Si de Rien N`Était" /Сякаш нищо не е било/ излезе през юли 2008 г., по време на президентския мандат на Никола Саркози. Печалбите бяха дарени на "Фондасион дьо Франс".

Карла Бруни-Саркози, родена Карла Джилберта Бруни Тедески, е топмодел, композитор и певица от италиански произход. Модел е от 19-годишна възраст. През 2008 г. се омъжи за Саркози. Това е първият й брак и трети за Никола Саркози, пише БГНЕС.