Карла Бруни може официално вече да не е първата дама на Франция, но продължава да бъде в центъра на вниманието по света, пише британският "Дейли Мейл".

Бруни даде интервю за американско предаване, в което разказва за своята връзка с бившия президент на Франция Никола Саркози и за това как животът и на двамата се е променил, след като Саркози паднал от власт.

Моделът се събра с бившия президент само три месеца след срещата им на вечерно парти през 2008 година, малко след като той се разведе с втората си съпруга Сесилия.

Но Карла, която има син на 11 години от връзката си с френския философ Рафаел Ентовен, каза че просто знаела, че Саркози е "подходящият".

В интервюто, което ще се излъчи в сряда вечер, тя казва: "Беше любов от пръв поглед. Трябва да кажа, че напуснахме вечерното парти заедно. Оженихме се три месеца по-късно."

На въпрос какво я е привлякло в 58-годишния президент, който има трима сина от предишни връзки, тя казва: "Не знам. Неговата интелигентност, непреодолимият му чар, това колко е мил, начинът, по който говори..."

И добавя: "Какво ни кара да обичаме някого? Трудно е да се каже, виждам колко ценни качества притежава, но от това ли идва любовта? Не. Мисля, че е съвпадение. Искра. Мисля, че е мистерия."

По време на управлението на Саркози, през октомври 2011 година Карла ражда неговата дъщеричка. Моделът казва, че за нея е било облекчение, когато съпругът й е загубил на изборите през 2012г.

Относно това тя казва: "Мислех си за това, че той се нуждаеше от заслужена почивка. Можеше да се върне към обикновения живот, да имаме повече време за децата."

"Едно от децата му вече си има свои собствени деца, така че съпругът ми вече е дядо. Сега семейният ни живот е много хубав. Хубав е, защото чрез него напрежението си отива, а това е наистина приятно", каза още Бруни.

Свалянето на напрежението е помогнало на Карла да се върне към модата - неотдавна тя позира за кампания на "Булгари", а също и да продължи музикалната си кариера. Това лято тя пусна своя четвърти самостоятелно написан студиен албум.

Карла казва, че получава вдъхновение "от живота" и една от песните в албума е посветена на съпруга й. "Това е просто една любовна песен. В нея описвам него - как го виждам, какво чувствам към него. Странно е, защото той е публична личност и тази песен представя нещо като личен поглед върху него."