Световноизвестната манекенка Карли Клос признава, че любимият й балет е отговорен за спретнатия й стил на обличане в ежедневието.

"Израснах танцувайки, обичам балета, но бях прекалено висока, за да се занимавам професионално", споделя Клос.

"Като млада балерина, кокът в косата ми беше задължителен, както липсата на грим и стриктното облекло. Това повлия и на стила ми през годините, а и се старая да нося много малко грим, лек руж и спирала, за да прикрия несъвършенствата по кожата си", добавя моделът в интервю за известен френски вестник.

Освен красивото си лице, Карли се опитва да поддържа и нивото на образованието си, тъй като след края на модните си ангажименти планира да се занимава с бизнес.

"Миналата есен имах курсове по капиталови инвестиции и финанси, което означава, че мога да отворя собствен бизнес", добавя Клос.

Младата надежда на модния подиум счита Кара Делевин и Джордан Дън за едни от най-близките й приятелки и твърди, че за да постигнеш нещо трябва първо да дадеш много от себе си. Модел за подражание на обещаващата Карли е Кристи Търлингтън, на която тя не спира да се възхищава.

"Моето вдъхновение е Кристи Търлингтън, тя е икона. След 30 години работя тя продължава да се труди и не спира нито за миг", заключва американката, пише БГНЕС.